Jannik Sinner har nådd sin første Grand Slam finale. Foto: Discovery+.

Slo Kongen downunder

av | 26 januar, 2024 - 08:40 | Australian Open, Internasjonalt

Jannik Sinner gjorde 'Det Umulige' - Novak Djokovic er ute av Australian Open.

Jannik Sinner – Novak Djokovic: 3-1 (6-1, 6-2, (6)6-7, 6-3)

Forrige gang Novak Djokovic tapte en kamp i Australian Open var i 2018 – i fjerde runde til Hyeon Chung. Siden den gang – og frem til årets semifinale har serberen vunnet alle 33 kampene han har spilt i turneringen.

Han tok tittelen i 2019, 2020, 2021 og 2023. I 2022 ble han deportert fra Australia pga manglende Covid-19 vaksine.

Fredag den 26

Fra tidligere hadde han også vunnet tittelen downunder i 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016 – totalt 10 ganger.

Dominansen fikk derimot en skrekkopplevelse på fredag i form av Jannik Sinner som transformerte racketen sin til en machete som han brukte til å sable ned Kongen av Melbourne med 3-1 i sett.

Og det var ingen tilfeldigheter. Djokovic spilte dårlig de to første settene, men totalt sett ble han utspilt av 22 år gamle Jannik Sinner.

Djokovic klarte aldri å bryte serven til den unge italieneren. Sinner derimot brøt Kongen fem ganger. Kun små marginer i det tredje settets tie-break gjorde at kampen gikk til et fjerde sett.

Etter tre og en halv time gjorde Sinner ingen feil da han servet inn til sett-seier 6-3, kampen 3-1 og en plass i finalen.

Regjerende mester Novak Djokovic vil beholde førsteplassen på verdensrankingen uavhengig av videre utfall i Australian Open.

Tapet betyr også at drømmen om en Calendar Golden Slam er død – og Kalenderslammen forblir en illusjon for Novak Djokovic.

No hard feelings – iallefall ikke utpå banen. Novak Djokovic og Jannik Sinner takker for kampen. Foto: Discovery+.

Next-Gen Finale

Seieren betyr at Jannik Sinner har nådd sin første Grand Slam finale i karrieren. Der vil han på søndag møte vinneren av Alexander Zverev og Daniil Medvedev.

Det betyr at vi får den tredje Grand Slam herre-finalen hvor begge er fra den nye generasjonen. Den første kom i US Open 2020 mellom Alexander Zverev og Dominic Thiem. Den andre var US Open 2022 mellom Casper Ruud og Carlos Alcaraz.

Av de tre gjenværende herrene (før siste semifinale) er det kun Daniil Medvedev som har en Grand Slam tittel (US Open 2021).

Kan forsvare tittelen

Over på kvinnesiden står finalen mellom regjerende mester Aryna Sabalenka (WTA 2) og kinesiske Qinwen Zheng (WTA 15).Den finalen starter 09:30 lørdag morgen og kan sees på Eurosport og/eller Discovery+.

Verdenstoer Aryna Sabalenka vant sin første Grand Slam i Australia i fjor. På lørdag kan hun ta sin andre. Foto: Discovery+.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv