Casper Ruud og Ulrikke Eikeri har spilt mixed doubles i United Cup. Foto: X/United Cup.

Røk i kvartfinalen – Norge ute av United Cup

av | 4 januar, 2024 - 14:52 | Internasjonalt

Det norske laget leverte en fenomenal innsats, men ble slått med små marginer av Frankrike i kvartfinalen.

Norge – Frankrike: 1-2

  • Casper Ruud – Adrian Mannarino: 2-0 (6-1, 6-4)
  • Malene Helgø – Caroline Garcia: 1-2 (2-6, 7-6(6), (5)6-7)
  • C.Ruud/U.Eikeri – C.Garcia/E.Roger-Vasselin: 0-3 (5-7, 4-6)

I forkant av turneringen var det uttalte målet fra det norske laget å nå kvartfinalen. Det målet ble nådd da Norge vant gruppa si på internstatistikk etter alle tre landene sto igjen med en seier og et tap hver da gruppespillet var over.

Tidlig torsdag morgen norsk tid tok Norge imot Frankrike i kvartfinalen.

Det norske laget i United Cup med kaptein Christian Ruud i midten. Foto: Facebook/United Cup.

Helgø fortsetter å imponere

Først ut var Malene Helgø som møtte Frankrikes nummer en; Caroline Garcia, nå rangert nummer 20 i verden, men har på sitt beste vært nummer fire.

Helgø, rangert nummer 544 i verden, spilte nok en gang jevnt med verdenseliten – bare små marginer hindret den norske 24 åringen i å ta en sensasjonell seier.

Storfavoritten Garcia tok det første settet 6-2, men Helgø holdt stand i det andre settet som gikk til tie-break etter ingen av spillerne klarte å bryte serve. En iskald Helgø reddet en matchball før hun snudde tie-breaket til seier med poengsiffer 8-6.

Helgø havnet bakpå i det tredje settet, men klarte å kommer ajour etter hun brøt den franske storspilleren tilbake på serve – og dermed gikk også det tredje settet til tie-break.

Igjen klarte Helgø å redde en matchball på stillingen 4-6, men motstanderen tok det neste poenget og vant tie-breaket 7-5 og dermed kampen 2-1 i sett.

Ruud i fyr og flamme

I neste kamp møtte Casper Ruud den 35 år gamle veteranen Adrian Mannarino (ATP 22). Norges tennis-superstjerne viste hvorfor han var den høyeste rangerte spilleren i hele oppgjøret og feide over motstanderen komfortabelt 6-1, 6-4.

Roger Vasselin knuste håpet

Dermed skulle kampen om en plass i semifinalen avgjøres i mixed doubles. På den norske siden måtte Casper Ruud rett ut i aksjon igjen – sammen med Norges doubles-dronning Ulrikke Eikeri.

Frankrike stilte med Caroline Garcia og den 40 år gamle doubles-spesialisten Edouard Roger-Vasselin.

Det norske laget klarte aldri å bryte de franske spillerne, men ble selv brutt en gang i hvert sett, noe som gav Frankrike kampseieren med settsiffer 7-5, 6-4 og oppgjøret 2-1.

Perfekt format

Formatet i den kombinerte ATP/WTA landslagsturneringen United Cup er som skapt for den lille tennisnasjonen Norge. Hvert oppgjør består av tre kamper; en herrekamp i singles, en kvinnekamp i singles og så en mixed doubles til slutt.

Med en av verdens aller beste tennisspillere på laget, er vi ‘nesten sikret’ et poeng i herrekampen. Og når Ruud parer opp med doubles-dronningen Ulrikke Eikeri i mixed doubles, har vi veldig gode sjanser til å slå hvem som helst. Det har årets United Cup tydelig demonstrert.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv