Nicolai Budkov Kjær er første nordmann til å nå en kvartfinale i Australian Open Junior. Foto: Shutterstock/Discovery+.

Blant de åtte siste i Melbourne

av | 24 januar, 2024 - 04:36 | Australian Open, Internasjonalt, Nicolai Kjær

Nicolai Budkov Kjær er klar for kvartfinalen i Australian Open Junior.

Nicolai Budkov Kjær – Anas Mazdrashki: 2-1 (6-1, 3-6, 6-3)

Den norske tenåringens tredje-runde-seier over bulgarske Anas Mazdrashki (Junior 95) markerer et nytt avsnitt i norsk idrettshistorie; ingen nordmann har noen gang tidligere nådd kvartfinalen i Australian Open Junior.

Anas Mazdrashki fra Bulgaria. Foto: Discovery+.

Kjær startet kampen med å vinne det første settet komfortabelt 6-1. Kanskje kom det første settet litt for lett for nordmannen som slapp guarden i det andre settet, ble brutt tidlig og kom seg aldri ajour igjen før bulgareren tok det andre settet 6-3.

Guarden var tilbake i det tredje settet. Nordmannen lå foran med to brudd og kunne serve inn settet på 5-1, men spolerte muligheten og måtte gå en strafferunde før han noen minutter senere servet inn til 6-3 og kampen 2-1 for en plass i kvartfinalen.

Tøffere motstand i vente

Etter å ha møtt kvalifiserings-spillere i både andre og tredje runde, venter nå femte seeda Kaylan Bigun i kvartfinalen. Amerikaneren er nummer 9 på Junior-rankingen samtidig som han har opparbeidet seg en ATP ranking som nummer 1645.

Budkov Kjær (Junior 6) er seedet nummer to i Melbourne. Første seed var 16 år gamle Federico Cina (Junior 5) fra Italia, men han røk ut allerede i første runde.

Møter toppseed i doubles-kvarten

Kjær og Cina skal likevel møtes på tennisbanen. Det skjer grytidlig onsdag morgen da de møtes i kvartfinalen i doubles. Kjær og makker Jan Kumstat fra Tsjekkia er seedet nummer åtte mens motstanderne er første seed.

Alle kampene til Budkov Kjær kan sees på Discovery+.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv