Australian Open spilles i Melbourne Park. Foto: Shutterstock.

Australian Open 2024

av | 11 januar, 2024 - 17:38 | Australian Open, Internasjonalt

Casper Ruud har fått en god start på 2024 sesongen, men står ovenfor en knalltøff trekning i årets første Grand Slam.

På søndag starter Australian Open, en dag tidligere enn normalt da turneringen er utvidet til 15 dager for å ta høyde for lengre kamper samt regn og hete-avbrudd.

Det betyr at første runde spilles over tre dager.

10 ganger har Novak Djokovic vunnet Australian Open – her i 2011. Foto: Shutterstock.

11/25

Verdens øyne er rettet mot det serbiske unikumet Novak Djokovic, verdensener og regjerende mester etter han vant sin 10. tittel i Melbourne i fjor.

Dersom Djokovic går til topps for 11. gang i Australia, vil han utvide Grand Slam rekorden til 25 – og holde i livet drømmen om både en Kalender og Golden Slam for året.

Rafael Nadal hadde ikke deltatt i en tellende turnering siden Australian Open i fjor da han i forrige uke pådro seg en ny muskelavrivning i en oppvarmingsturnering – og blir dermed ikke å se i årets turnering.

Utenom Djokovic, er de største favorittene til å ta tittelen Carlos Alcaraz og Daniil Medvedev. Alexander Zverev og Jannik Sinner kommer like bak og har en fair sjanse til å kunne ta sin første Grand Slam.

Casper Ruud har en brutal trekning i årets Australian Open. Foto: Shutterstock.

Ruud: Tøft allerede fra 3. runde

Casper Ruud er seedet nummer 11. Dette er nordmannens forventede bane basert på at høyeste rangerte motstander avanserer videre:

 • 1. runde: Albert Ramos Vinolas (ATP 86)
 • 2. runde: Max Purcell (ATP 45)
 • 3. runde: Cameron Norrie (ATP 19)
 • 4. runde: Alexander Zverev (ATP 6)
 • Kvartfinale: Carlos Alcaraz (ATP 2)
 • Semifinale: Daniil Medvedev (ATP 3)
 • Finale: Novak Djokovic (ATP 1)

Nordmannen har fått en fin start på sesongen med tre av tre seire i United Cup hvor han var kvass og offensiv. I tillegg har han i år valgt å ikke spille en oppvarmingsturnering uken før, noe som bør være en fordel.

De to første kampene skal nordmannen kunne vinne greit, men Cameron Norrie i tredje runde blir tøff. Dersom Ruud kommer seg videre til fjerde runde, så venter mest sannsynlig, i tur og orden, de fire beste spillerne i verden akkurat nå.

Fordelen er at Ruud kan spille disse kampene uten forventningspress. Hvem vet, kanskje 2024 blir året han klarer å slå de aller beste.

Kan Iga ta sin første tittel i Melbourne?

Verdensener Iga Swiatek dominerer i perioder WTA touren, men har aldri kommet lengre enn semifinalen i Australian Open.

Fjorårets finalister Elena Rybakina og Aryna Sabalenka er også sterke tittelkandidater – i tillegg til regjerende US Open mester Cori ‘Coco’ Gauff som til tross for sine 19 unge år har knekt Grand Slam koden.

Verdensener Iga Swiatek har mye å bevise i Melbourne. Foto: Shutterstock.

Eikeri i doubles

Doubles-trekningen er ikke ute enda og vi har ikke fått bekreftelse fra hovedpersonen selv, men med all sannsynlighet deltar Ulrikke Eikeri i doubles.

Nordstrand-kvinnen, som nå er på sin karriere beste som nummer 36 i verden (doubles), spilte denne uken WTA 500 i Adelaide, men røk ut i første runde da hun og makker møtte første seed.

Ulrikke Eikeri er nå nummer 36 i verden i doubles. Foto: Shutterstock.

Muligens også Kjær

Norges supertalent Nicolai Budkov Kjær har blitt 17 år og er nå rangert som nummer 6 i verden i junior. Bygdøygutten spilte både Wimbledon og US Open Junior i fjor og antas også å delta i Australian Open.

Junior-spillet startet vanligvis i slutten av den første uken.

Alltid godt betalt i Grand Slams: singlevinnerne får med seg rundt 22 millioner kroner mens taperne av første runde får med seg solide 840.000 nok.

Ingen spillere går tomhendte ut av Melbourne Park. Illustrasjonsfoto.

Tidligere vinnere av Australian Open som deltar i år:

 • Novak Djokovic (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, 2023)
 • Stan Wawrinka (2014)
 • Naomi Osaka (2019, 2021)
 • Victoria Azarenka (2012, 2013)
 • Sofia Kenin (2020)
 • Aryna Sabalenka (2023)
 • Angelique Kerber (2016)
 • Caroline Wozniacki (2018)
2018 vinner Caroline Wozniacki har returnert til WTA touren og har fått wildcard inn i årets Australian Open. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv