For fjerde gang vant Novak Djokovic US Open. Foto: Discovery+.

Utvider verdensrekorden

av | 11 september, 2023 - 07:47 | Internasjonalt, US Open

Novak Djokovic vant sin 24. Grand Slam tittel.

Novak Djokovic – Daniil Medvedev: 3-0 (6-3, 7-6(5), 6-3)

Russeren Daniil Medvedev spilte ingen dårlig finale, men en viljesterk Djokovic presset igjennom seieren i strake sett etter over tre timers spill i Arthur Ashe Stadium natt til søndag.

En kamp som var full av lange og tunge dueller.

4/24/390

Dermed fikk Djokovic revansjert finaletapet til russeren fra 2021 – og utvider verdensrekorden sin til totalt 24. Grand Slam titler. Fire av disse har kommet i New York.

Serberen ville uansett utfall av søndagens finale ha returnert som verdensener på mandag fordi han ikke deltok i fjor og hadde ingen poeng å forsvare.

Det betyr at Djokovic starter sin uke nummer 390 som verdensener – noe som også er en forlengelse av hans eksisterende verdensrekord uavhengig av kjønn.

Djokovic blir den første person (uavhengig av kjønn) i Open æraen til å vinne 24. Grand Slam titler. Australske Margaret Court har også 24 titler, men flere av dem stammer fra før Open æraen (<1968).

Cocos store gjennombrudd

Cori Gauff – Aryna Sabalenka: 2-1 (2-6, 6-3, 6-2)

Den 19 år gamle amerikanske yndlingen Cori ‘Coco’ Gauff slo Aryna Sabalenka i kvinne-finalen på lørdag og vant dermed sitt aller første Grand Slam trofe.

Tenåringen tapte det første settet, men et momentum-skifte, godt hjulpet av et entusiastisk hjemmepublikum, sørget for at den amerikanske jenta fikk snudd kampen.

Cori Gauff vant US Open. Foto: Discovery+.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv