Roman Safiullin (t.v) har Karl Adrian Nørstenæs på trener-teamet sitt. Foto: Privat.

Norsk involvering i ATP finale

av | 25 september, 2023 - 22:25 | Internasjonalt

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale - motstander er Alexander Zverev.

Tennis Norge skrev i august om Karl Adrian Nørstenæs som driver et tennis-akademi i Malaga provinsen samtidig som han er ‘reisende trener’ i teamet til den russiske tennisspilleren Roman Safiullin, i dag rangert nummer 55 i verden.

26 år gamle Safiullin har nådd finalen i Chengdu Open hvor han tirsdag møter Alexander Zverev – i det som er russerens aller første ATP finale.

– Dette er spennende! Roman har to ganger tidligere vært i semifinaler på ATP touren, men dette er første finale. I Chengdu har han slått Brandon Nakashima, Daniel Evans, Jordan Thompson og Lorenzo Musetti, sier Nørstenæs fra Kina dagen før finalen.

Safiullin leverte en knallkamp i semifinalen mot Musetti, men står ovenfor en tøff oppgave når han møter første seed Alexander Zverev (ATP 10) i finalen. Safiullin ligger an til å klatre til karrierebeste på 41 eller bedre når uken er over.

Roman Safiullin (ATP 55) med norsk trener i teamet kan vinne sin første ATP tittel dersom han slår Alexander Zverev i finalen i Chengdu Open. Foto: TennisMajors/Twitter.

Finale-tirsdag i Asia

Asia touren startet onsdag i forrige uke med de to ATP 250 turneringene Chengdu Open og Zhuhai Championships hvor finalene går på tirsdag.

I Chengdu blir det da Alexander Zverev vs. Roman Safiullin.

I Zhuhai står det mellom Yoshihito Nishioka og Karen Khachanov.

Begge kampene starter 13:30 norsk tid tirsdag.

Casper Ruuds neste turnering er ATP 500 China Open i Beijing som starter på torsdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv