Karl Adrian Nørstenæs i spillerboksen til Roman Safiullin. Foto: Discovery+.

Norges ukjente ATP trener

av | 3 august, 2023 - 12:58 | Norsk

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Mange nordmenn kjenner nok til Karl Adrian Nørstenæs fra noen år tilbake da han var aktiv på Junior touren. Født i Norge av norske foreldre, flyttet familien til Marbella da Karl Adrian var ett år gammel.

Der startet nordmannens tennis-karriere.

– Jeg begynte med tennis her nede da jeg var syv år gammel. Når jeg var 12 så trente jeg tennis seks timer hver dag med fysio, mental coach og det hele.

– I denne perioden pendlet jeg en del mellom Marbella og Miami, slik var starten på min juniorkarriere som pågikk fra jeg var 12 til 18 år gammel.

– Jeg spilte Futures turneringer og etter hvert kvalifiserte jeg meg inn i ITF turneringer.

Skade satte stopper for proffkarrieren

Under en Futures turnering pådro Nørstenæs seg en alvorlig skade som satte hele han tennisfremtid i spill. Skaden skulle vise seg å stjele 18 måneder – og det i en kritisk fase av hans karriere; mens han jobbet mot overgangen fra Junior til ATP spill.

– Da tok jeg en beslutning om å henge racketen på hylla og dedikere meg til coaching.

Nørstenæs var på dette tidspunktet 19 år gammel. Etter å ha jobbet som tennistrener i Marbella i fire år åpnet han sitt eget tennisakademi i januar i år; Tennis Valley Academy ved tennisklubben Club de Tenis y Pádel Estepona utenfor Marbella i Malaga provinsen.

– Akademiets målgruppe er unge tennisspillere som ønsker å bli proffe.

Europas Florida

Florida er kjent som et episenter for unge tennisdrømmere med sine utallige tennisakademier og ressurser i et vennlig klima. I Europa er det Spania og spesielt Solkysten som har samme rolle.

Nørstenæs fremhever at hans akademi er midt i blinken for norske talenter som ønsker å få internasjonal orientering og fotfeste tidlig i sine karrierer.

Blir en del av Team Safiullin

Karl Adrians hovedrolle ved akademiet er Head Coach. Senere tiltrådte to nye hovedtrenere; Edgar Spungin og Andrey Kuznetsov. Sistnevnte er en tidligere ATP spiller som på sitt beste var nummer 39 i verden.

Kuznetsov er også hovedtrener til Roman Safiullin, russeren som nylig brøt inn i Topp 50 etter han tok seg helt til kvartfinalen i Wimbledon.

Det var gjennom denne forbindelsen at Nørstenæs kom i kontakt med Safiullin.

– Vi fikk et godt forhold og det endte med at Safiullin og Kuznetsov spurte om jeg var åpen for å bli med på laget som en reise -og assistent trener.

Roman Safiullin til venstre sammen med sin norske assistent-trener Karl Adrian Nørstenæs. Foto: Privat.

Fra 112 til 43

– Min første tur med Roman Safiullin var Madrid Masters i år. Da var han rangert nummer 112 og måtte kvalifisere seg inn.

Turneringen ble en suksess for Team Safiullin som kom inn i hovedtablået og nådd runde tre etter han bl.a slo ut Tommy Paul som da var rangert nummer 17 i verden.

Fra Madrid gikk turen videre til Roma, Stuttgart og Halle.

Nørstenæs var ikke med til Wimbledon hvor Roman Safiullin gjorde en kanonturnering og tok seg helt til kvartfinalen hvor han tapte til Jannik Sinner.

Fra Madrid i april/mai til etter Wimbledon hadde Safiullin nå klatret fra 112. til 43. plass på verdensrankingen.

Til info så har Casper Ruud og Roman Safiullin aldri møttes på tennisbanen (enda).

Karl Adrian Nørstenæs er Norges ukjente trener på ATP touren. Foto: Discovery+.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av French Open

Ute av French Open

Det ble dessverre en kjapp exit i singles for Nicolai Budkov Kjær i French Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv