Cori ‘Coco’ Gauff er i god posisjon til å vinne sin første Grand Slam tittel. Foto: Shutterstock.

De fire siste i US Open

av | 7 september, 2023 - 05:47 | Internasjonalt, US Open

Det blir en spennende langhelg i New York.

Dette er semifinalene i årets US Open:

Kvinner (spilles natt til fredag)

  • Cori Gauff (6) – Karolina Muchova (10)
  • Madison Keys (17) – Aryna Sabalenka (2)

Den amerikanske yndlingen, 19 år gamle Cori ‘Coco’ Gauff, har lenge vært ansett som arvtageren til Serena Williams som USAs beste kvinne, men tenåringen har fortsatt til gode å vinne en Grand Slam. Hun har finalen i fjorårets French Open som sitt beste resultat.

Nå er det en fair sjans for at hun omsider får det symbolske gjennombruddet i New York. Semifinalen mot tsjekkiske Karolina Muchova blir en reprise av Cincinnati finalen noen uker tilbake, hvor Gauff kom seirende ut.

I en eventuell finale vil hun høyst sannsynlig møte den nye verdenseneren Aryna Sabalenka, den eneste av de fire gjenværende kvinnene som har vunnet en Grand Slam (Australian Open i år).

Vi kan også ende opp med en hel-amerikansk kvinne-finale mellom Gauff og Madison Keys.

Herrer (spilles fredag/natt til lørdag)

  • Novak Djokovic (2) – Ben Shelton
  • Carlos Alcaraz (1) – Daniil Medvedev (3)

På herresiden skal unggutten Ben Shelton møte historiens beste tennisspiller i semifinalen. På andre siden skal Daniil Medvedev prøve å gjøre ‘det umulige’; å slå regjerende US Open mester og verdensener Carlos Alcaraz.

Det er grunn til å forvente at vi på søndag får en ny servering av det ypperste tennis har å tilby for tiden; en ny stor finale mellom Alcaraz og Djokovic.

Alcaraz frarøvet Djokovic muligheten til å tangere Roger Federer sin Wimbledon rekord på 8 titler i juli – i tillegg punkterte han Djokovic sin drøm om en Calender Slam i det som ble en episk Wimbledon finale.

Djokovic fikk revansje en måned senere i Cincinnati i det som ble en 3 timer og 40 minutter lang rekord-finale.

På søndag kan vi få runde 3 i det fantastiske rivaleriet mellom den nye og den gamle generasjonen.

Novak Djokovic vil uansett ta tilbake tronen som verdensener når listene oppdateres ettersom han ikke deltok i fjor grunnet Covid-vaksine og har dermed ingen poeng å forsvare, mens Alcaraz kun går i null om han forsvarer tittelen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv