Jannik Sinner møter Novak Djokovic i den ene semifinalen. Foto: Discovery+.

Klart for semifinaler i Wimbledon

av | 12 juli, 2023 - 19:35 | Aktuelt

Kvinnenes finale kan i år bli helt spesiell.

Amerikaneren Christopher Eubanks (ATP 43) var nær å detonere en sjokk-bombe i onsdagens kvartfinale mot Daniil Medvedev da han ledet 2-1 i sett, men et tapt fjerde-setts-tiebreak punkterte amerikaneren som til slutt tapte det femte og avgjørende settet 1-6.

Dermed blir det Daniil Medvedev som møter Carlos Alcaraz i semifinalen på den øverste halvdel av tablået.

Storfavoritten Novak Djokovic er nå to seire unna å forlenge sin Grand Slam rekord til 24 titler samt å tangere Roger Federer sin Wimbledon-rekord med 8 titler – og Björn Borg og Roger Federer sin prestasjon med å vinne Wimbledon fem ganger på rad.

Nøytrale tennisfans kan håpe på en Wimbledon-finale mellom Novak Djokovic og Carlos Alcaraz. Foto: Shutterstock.

Herrer

  • Novak Djokovic (2) – Jannik Sinner (8)
  • Carlos Alcaraz (1) – Daniil Medvedev (3)

Iga og Rybakina ute – kan bli en emosjonell finale

På kvinnesiden er både verdensener Iga Swiatek og fjorårets vinner Elena Rybakina ute av dansen. Av de fire gjenværende kvinnene er det kun andre-seedet Aryna Sabalenka som tidligere har vunnet en Grand Slam – den kom i Australian Open i år.

Ukrainske Elina Svitolina har lenge vært en Topp 10 spiller, men pga av graviditet og invasjonen av hennes hjemland, har hun de siste to årene vært mindre aktiv og har således falt på rankingen.

I Wimbledon har hun fått wildcard og er nå i semifinalen etter hun slo kvinnenes Hercules, Iga Swiatek i kvartfinalen. I semifinalen møter hun useeda Marketa Vondrousova fra Tsjekkia som slo tredje seed Jessica Pegula i sin kvartfinale.

Elina Svitolina fra Ukraina kan vinne sin aller første Grand Slam tittel. Her fra en Fed Cup kamp i Kharkiv i 2017. Foto: Shutterstock.

Dersom vi får en finale på lørdag mellom ukrainske Svitolina og Aryna Sabalenka fra Belarus, kan det bli en særdeles følelsesladd finale. I fjor var både russiske og belarussiske spillere utestengt fra Wimbledon og det er fortsatt et anstrengt forhold mellom spillere fra de involverte landene, noe som bl.a har resultert i at ukrainske spillere har nektet å takke (bela)russiske motstandere for kampen, noe som er kutyme.

Kvinner

  • Ons Jabeur (6) – Aryna Sabalenka (2)
  • Elina Svitolina (WC) – Marketa Vondrousova

Kvinnenes semifinaler går på torsdag og finalen på lørdag. Herrene spiller semifinaler på fredag og finale på søndag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

God start i Miami

God start i Miami

Casper Ruud slo Ilya Ivashka (ATP 80) i runde to av Masters turneringen i Miami hvor han i fjor nådde finalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv