Casper Ruud har møtt to kvalifiseringsspillere så langt i French Open. Foto: Discovery+.

Videre til tredje runde i Paris

av | 1 juni, 2023 - 15:11 | Casper Ruud, French Open, Internasjonalt

Casper Ruud slo den italienske kvalifiseringsspilleren Giulio Zeppieri i French Open.

Casper Ruud – Giulio Zeppieri: 3-1 (6-3, 6-2, 4-6, 7-5)

Nordmannens motstander i andre runde av French Open på torsdag var kvalifiseringsspilleren Giulio Zeppieri (ATP 129), etter italieneren slo Alexander Bublik i første runde.

Dermed gikk det som det burde: Nummer fire i verden og fjorårets finalist Casper Ruud slo kval-spilleren med settsiffer 6-3, 6-2, 4-6, 7-5 og er dermed videre til tredje runde etter å ha møtt kval-spillere i de to første rundene.

Italienske Giulio Zeppieri produserte et lass av break-baller før han omsider klarte å bryte Ruud – og tok det tredje settet. Foto: Discovery+.

Torsdagens seier kom ikke gratis – Ruud måtte redde fem break-baller i de første to settene samtidig som han tok vare på egne sjanser med å bryte en gang i det første og to ganger i det andre settet.

Nordmannen klarte ikke å få hull på italieneren i det tredje settet og når Ruud servet på 4-5, rotet han det til og motstanderen fikk tre break-baller på 0-40 – breakballer som i tillegg var settballer.

Italieneren tok vare på mulighetene og fikk inn sitt første brudd i kampen og tok det tredje settet 6-4.

Dermed gikk kampen til et fjerde sett.

Ruud hadde stort sett kontroll og fikk inn et servebrudd til 3-2, men sviktet da han kunne serve inn kampen på 5-4. Nordmannen jobbet seg umiddelbart tilbake med et nytt servebrudd og sviktet ikke da han fikk en ny sjanse til å serve inn settet til 7-5 og kampen 3-1.

Italienske Giulio Zeppieri (ATP 129) kvalifiserte seg inn i French Open og slo Alexander Bublik i første runde, men møtte veggen mot Casper Ruud i runde to. Foto: Discovery+.

Tirante eller Zhang

I tredje runde venter vinneren av argentinske Thiago Agustin Tirante (ATP 153) og kinesiske Zhizhen Zhang (ATP 71). Den kampen går senere på torsdag.

I en fjerde runde kan Ruud få et nytt møte med Nicolas Jarry, chileneren som slo Ruud ut av Geneve Open i forrige uke og endte opp med å vinne turneringen.

Jarry, som for tre år siden ble utestengt i 11 måneder for doping, er full av selvtillit etter han har kommet tilbake og ligger nå på karrierebeste som nummer 35 i verden.

Chileneren skal bryne seg på amerikanske Tommy Paul (ATP 17) senere på torsdag.

Rune fikk walkover

Ruud og Danmarks Holger Rune er igjen på kollisjonskurs og kan møtes i en kvartfinale, noe de også gjorde i fjorårets French Open. Den danske 20 åringen skulle opprinnelig møte Gael Monfils i andre runde, men franskmannen måtte trekke seg pga en håndleddskade.

Holger Rune kan på ny bli Ruuds motstander i en eventuell kvartfinale. Foto: Discovery+.

Legenden Wawrinka ute

Sveits andre levende tennislegende Stan Wawrinka var sammen med Novak Djokovic eneste tidligere vinnere av French Open som deltok i årets utgave.

Wawrinka, som nå har blitt 38 år gammel og rangert nummer 89 i verden, røk onsdag ut mot det australske wildcardet Thanasi Kokkinakis (ATP 108) i en fem setts thriller.

Dermed er det bare Djokovic igjen på herresiden som tidligere har vunnet turneringen.

2 x elendighet for Krejčíková

På kvinnesiden er det også bare en tidligere vinner igjen på tablået; regjerende mester og verdensener Iga Swiatek.

Fra før av har de to tidligere vinnerne Jelena Ostepenko (2017) og Barbora Krejčíková (2021) allerede røket ut.

Sistnevnte er også en av verdens beste doubles-spillere med bl.a to French Open titler på sin doubles-CV, men også i den disiplinen røk hun ut i første runde i år – mot Ulrikke Eikeri og Eri Hozumi.

Tsjekkiske Barbora Krejčíková har vunnet French Open i både singles og doubles, men i år røk hun ut i første runde i begge disipliner. Foto: Wikipedia.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Semifinaleklar i Monte Carlo

Semifinaleklar i Monte Carlo

Casper Ruud slo Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte Carlo Masters – nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

Videre i Monaco

Videre i Monaco

Casper Ruud slo Hubert Hurkacz i tredje runde av Monte Carlo Masters – unngår Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv