Teresa S. Hovland har skrevet en liten reiseguide til Wimbledon. Foto: Shutterstock.

Pimms og jordbær: En norsk kvinne i Wimbledon

av | 29 mai, 2023 - 16:53 | Norsk, Wimbledon

Teresa S. Hovland har opplevd turneringen i Sør London mange ganger, nå oppfordrer hun flere nordmenn til å reise til Wimbledon.
Teresa S. Hovland gir leserne en guide til å oppleve Wimbledon på et helt normalt budsjett. Foto: Privat.

I år burde Wimbledon være fullstappet av nordmenn. Casper Ruud er for tiden ranka som nummer fire i verden etter hans fremragende innsats i blant annet US Open i 2022. Forrige høst var han en periode ranket som nummer 2. Han har klatret utrolig raskt oppover på rankingen de siste årene.

Wimbledon er den eneste av Grand Slam turneringene som spilles på gress, og det er som kjent ikke Ruuds favorittdekke, men han kommer nok lengre enn i fjor da han ble slått ut allerede i andre runde.

Har man mulighet så burde man sette av hele perioden 3. – 16. juli 2023 til tennisferie i Wimbledon i London. Dette kan jo kombineres med bytur for å oppleve kunstmuseum, musikaler, besøke dronningens siste hvilested etc. London har utallige muligheter, og alltid noe nytt å by på.

Number 1 Court i Wimbledon. Foto: Privat.

Du kan mingle med kjendisene

Men, jeg planlegger å kun være i Wimbledon. Her kan man booke seg inn på fasjonable Hotel du Vin Cannizaro House. Da skal man ikke se bort fra at man deler frokostbuffet med kjendiser som også er i Wimbledon for å se tennis.

Det er også flere små hotell i området, bl.a. Rose and Crown som har rom og gastropub med koselig uteservering. Jeg foretrekker å leie meg inn med venner i en stor AirBnb-leilighet med hage og grillmuligheter. Da kan man variere på å spise hjemme og på restaurant.

Hele Wimbledon er i tennismodus disse to ukene i juli. Alle de små boutiquene i Wimbledon Village har egne utstillinger som selvfølgelig har tennis som tema. Pubene og restaurantene har uteserveringer til langt på natt, og parkene er fulle av folk som lufter hundene sine eller er på piknik.

Teresa S. Hovland og ektemannen Kurt elsker Wimbledon. Foto: Privat.

De med kontakter og tjukk lommebok får nok tak i billetter som vi hardtarbeidende må se langt etter. Da kan de også benytte seg av egne restauranter og serveringssteder som er forbeholdt deltakerne, inviterte og betalende gjester.

For oss andre er det lurt å sette på vekkerklokka for å få billetter til selve turneringen. De ivrigste telter i parken for å komme først i køen. Da har man store muligheter for å kjøpe seg billetter til dagens kamper på Court 1 og 2, og er man ekstra heldig på selveste Centre Court hvor de viktigste kampene spilles.

Ventetida i køa, som er utrolig godt organisert av mange frivillige, er en fin opplevelse i seg selv. Folk sitter på pledd og spiser frokost, drikker vin og øl, spiller kort, hører på radio eller bare skravler. Det er også ganske barnevennlig.

Men, husk at barn ikke har tilgang til selve courtene før de er 5 år. På selve turneringsområdet kan barn være med.

Se kampene på Henman Hill, aka Murray Mountain

Den første uka spilles det mange kamper på de små courtene og første gang jeg var der ramla jeg og samboeren over Novak Djokovic som varmet opp. Jeg skjønte ikke da, til min samboers ergrelse, hvor stort dette egentlig var. I ettertid er det ganske kult å tenke tilbake på.

Den siste uka spilles det færre kamper på de åpne courtene, men man kan sitte på Henman Hil, en gressbakke oppkalt til ære for Tim Henman, engelsk tennisspiller, og se på storskjerm hva som foregår inne på de store courtene.

Ta med et pledd og noe godt å drikke, evt kjøp noe på området, og nyt tennis med likesinnede fra hele verden. Sola er som regel trofast i London i juli så pakk med en spansk vifte eller en paraply for å beskytte deg mot sola. Og solbriller og solkrem er et absolutt must.

Tennis-festival: Wimbledon-gjester uten billetter kan følge kampene på storskjerm på Henman Hill. Foto: Privat

Pimm ́s jordbær: Legenden Maureen Connolly

Man kan ikke være på Wimbledon Tennis og ikke smake Pimms og jordbær. Det blir servert ca 300 000 glass med Pimms under turneringen. Det er en ginbasert urtelikør utviklet av James Pimm tidlig på 1900-tallet. Blandet med brus og frukt blir det en frisk og fargerik drink.

Maureen Connolly ankom finalen i 1954 med en håndveske full av jordbær. Foto: Privat.

Jordbær med litt fløte og sukker er også blitt en klassiker på Wimbledon. Det var Maureen Connolly, vinner av damer singel i 1952, 1953 og 1954, som introduserte jordbær til Wimbledon. Hun ankom finalen i 1954 med en håndveske, designet som en tekanne, full av jordbær. Hun var kjent for sin eksentriske stil. Det selges nå over 2 millioner jordbær i løpet av turneringen, og de går for å være verdens mest kjente jordbær.

Champagne nytes også av publikum – og selvfølgelig øl. Når det gjelder fast føde har man mye velge mellom.

Kiosker med burgere og sandwicher til restauranter med mat fra ulike verdenshjørner.

Hvis man ikke vil bruke så mange penger inne på selve området har man lov å ta med seg en flaske vin og mat inn. Så her finnes det noe for enhver lommebok.

Champagne, jordbær og gresstennis – det er Wimbledon det. Foto: Privat.

Overnattinger

Eksklusivt hotell ved «The Pond”, her må du du nok ut med 887,- pund og oppover https://www.hotelduvin.com/locations/wimbledon/

Koselig pub i Wimbledon Village, blir fort fullt her og rommene starter på 159,- pund
https://www.roseandcrownwimbledon.co.uk

Restauranter


Sticks ́n ́Sushi, dansk populær kjede med sushi og grillspyd, https://sticksnsushi.com/        The Fox And Grapes, serverer typisk engelsk pubmat og ligger midt i Wimbledon Village, https://foxandgrapeswimbledon.co.uk


Hand in hand, pub med gresslette rett utenfor hvor man kan nyte noe godt i glasset, https://www.thehandinhandwimbledon.co.uk

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv