Casper Ruud har fått en god start i Masters turneringen Indian Wells. Foto: Discovery+.

Cruise Control i California

av | 10 mars, 2023 - 21:43 | Casper Ruud, Internasjonalt

En solid og komfortabel Casper Ruud slo Diego Schwartzman i strake sett i runde to av Masters turneringen Indian Wells.

Casper Ruud – Diego Schwartzman: 2-0 (6-2, 6-3)

Uten å måtte anstrenge seg nevneverdig vant Casper Ruud enkelt og greit over den argentinske grusspesialisten Diego Schwartzman (ATP 38).

Nordmannen trengte bare 90 minutter på vinne kampen 6-2, 6-3. Etter en kjedelig start på 2023 sesongen som før Indian Wells talte tre seire på fire turneringer, ser Snarøya-mannen veldig komfortabel ut i den californiske ørkenen og ble ikke engang konfrontert med en eneste break-ball i løpet av kampen.


Argentinske Diego Schwartzman (ATP 38) var aldri i nærheten av å true Casper Ruud i California. Foto: Discovery+.

Garin i neste

Ruud er tredje seed i California bak Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas. Alle 32 seedete spillere mottar ‘bye’ og Ruud er nå klar for runde tre der chileneren Cristian Garin (ATP 97) venter.

Verken Novak Djokovic eller Rafael Nadal er tilstede i den californiske ørkenen – Djokovic på grunn av utgående covid-19 restriksjoner og Nadal på grunn av skade.

Kurs mot Medvedev

Dersom Ruud vinner de neste to rundene vil han mest sannsynlig møte formspilleren Daniil Medvedev i kvartfinalen. Russeren kopierte i forrige uke Ruud sin 2021 bragd; å vinne tre ATP turneringer på tre sammenhengende uker.

Medvedev vant Rotterdam og Doha før han på lørdag slo landsmannen Andrey Rublev i finalen av Dubai. Poengsankingen har tatt den tidligere verdenseneren til sjetteplass, to plasser bak Ruud på verdensrankingen.

Fun fact: Indian Wells har i de fire siste utgavene blitt vunnet av spillere som kun har den tittelen i Masters kategorien: Juan Del Potro (2018), Dominic Thiem (2019), Cameron Norrie (2021) og Taylor Fritz (2022). Turneringen ble ikke spilt i 2020 grunnet covid-19.

Casper Ruud og Dominic Thiem er doubles-makkere i Indian Wells. Også Norges doubles-dronning Ulrikke Eikeri er på plass i California, sammen med makker Makoto Ninomiya.

Den femte Grand Slam

Indian Wells blir ofte kalt ‘Den Femte Grand Slam’, hovedsakelig på grunn av at den har høyest besøkstall etter de fire Grand Slams. Hovedstadion i Indian Wells har en kapasitet på 16.102 seter og er med det verdens nest største permanente tennis-stadion etter Arthur Ashe Stadium (US Open). Det gjør Stadium 1 i California større enn center courten til Australian Open, Roland Garros og Wimbledon.


Indian Wells Tennis Garden består av totalt 29 tennisbaner. Foto: Wikipedia.

Sunshine Double

Sammen med Miami Open omtales Indian Wells som The Sunshine Double. De to Masters-turneringene er unike fordi de består av syv runder fremfor seks – like mange som i en Grand Slam.

Det er likevel to store forskjeller fra Grand Slams og The Sunshine Double: Det er best av tre sett som gjelder, også for herrer – og alle 32 seeda spillerne mottar bye i første runde, som betyr at det er 96 spillere som starter turneringen mot 128 i Grand Slams.

Dersom en useedet kvinne vinner Indian Wells eller Miami Open vil prestasjonen spillemessig tilsvare å vinne en Grand Slam.

Soldronningen Iga

Regjerende mestre i Indian Wells er Taylor Fritz og Iga Swiatek. Den polske verdenseneren Swiatek vant også Miami Open i fjor og ble dermed den første kvinne til å vinne en Sunshine Double siden Victoria Azarenka i 2016.

Den siste herre til å gjennomføre en Sunshine Double var Roger Federer i 2017.


Iga Swiatek slo Naomi Osaka i finalen av fjorårets Miami Open – og fullførte dermed en Sunshine Double. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv