Paihia, noen timer nord for Auckland, New Zealand. Foto: Shutterstock.

Nordmenn i Oceania

av | 7 januar, 2023 - 09:59 | Casper Ruud, Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

1 uke til Australian Open starter: Casper Ruud er første seed i New Zealand - Ulrikke Eikeri tester doubles-formen i Tasmania.

For første gang på tre år er New Zealands ASB Classic i Auckland tilbake på ATP kalenderen – og denne gang med Casper Ruud som første seed med gode utsikter til å kunne vinne turneringen.

ATP 250 turneringen er nordmannens første konvensjonelle turnering for sesongen etter han debuterte i forrige uke sammen med det norske laget i United Cup.

Rune ute – ‘lokal’ gigant overtar

Opprinnelig skulle Danmarks Holger Rune vært seedet nummer to i Auckland, men 19 åringen valgte istedenfor å ha en roligere innkjøring mot Australian Open som starter uken etter.

Inn som nummer to kommer Cameron Norrie. Briten er født i Sør Afrika, oppvokst i Auckland før han senere også ble britisk statsborger.

27 år gamle Norrie er rangert nummer 14 i verden. I løpet av de siste to sesongene har han etablert seg som en toppspiller og tittelkandidat i mange turneringer.


Cameron Norrie er seedet nummer to i Auckland, bak Casper Ruud. Foto: Shutterstock.

Regjerende mester fra 2020 i Auckland er franskmannen Ugo Humpert (ATP 86) som i årets utgave har fått wildcard inn.

Casper Ruud har bye i første runde og møter vinneren av Jaume Munar (ATP 58) og Laslo Djere i (ATP 70) sin første kamp. Ingen store navn truer nordmannen på vei til en evt finale i Auckland, men med Australian Open rett rundt hjørnet, er det grunn til å tro at Ruud ikke kommer til å overanstrenge seg og heller spille med lav risiko for skade og slitasje.

Regn-trøbbel i Auckland

Dersom form og rytme flyter fint, har Ruud rimelige forutsetninger til å kunne vinne sin andre tittel på hardcourt – og bidra ytterliggere til å vanne ut stempelet som en grusspiller.

Utenom Cameron Norrie, finner vi også sterke navn som Diego Schwartzman, David Goffin og amerikanerne J.J Wolf og Ben Shelton i Auckland, men de kan kun møte Ruud i en eventuell finale.

Denne uken er det WTA som gjester Auckland. Været har ikke samarbeidet med turneringen som har måttet flyttet noen kamper innendørs pga regn.

Det brå skifte i underlag har bidratt til at både Emma Raducanu og Venus Williams har pådratt seg skader og skapt kontroverser.

Eikeri og Harrison i Tasmania

Ulrikke Eikeri (WTA Doubles 43) skal i neste uke spille doubles i Hobart International, en WTA 250, i Tasmanias største by Hobart.

Makkeren i Tasmania er amerikanske Catherine Harrison (WTA Doubles 78).

Uken etter Tasmania starter Australian Open hvor Eikeri deltar i både mixed og vanlig doubles.

Norges høyest rangerte kvinne i singles, Malene Helgø (WTA 321), spilte kvalifisering inn til Hobart, men tapte i første runde til Maryna Zanevska (WTA 81) med settsiffer 6-4, 6-2.


Tasmania får også besøk av den internasjonale tenniseliten i ukene før Australian Open starter. Her ved havnebyen Hobart. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv