Nicolai Kjær lever opp til favorittstempelet i Junior sluttspill-mesterskapet til Tennis Europe. Foto: Tennis Europe.

Suverene Nicolai Kjær er klar for finalen i Monte Carlo Masters

av | 27 oktober, 2022 - 17:01 | Aktuelt

16 åringen Nicolai Kjær fra Bygdøy er finaleklar i Race To Monte Carlo, sluttspill-mesterskapet for de åtte beste junior spillerne i Tennis Europe.

På onsdag startet Tennis Europe Junior Masters i fasjonable Monte Carlo Country Club i Monaco. Her samles de åtte beste, altså de som har samlet flest poeng gjennom det siste året i klassene U16 og U14 – for å spille en Best of the Best turnering som heter Tennis Europe Junior Masters.

Allerede i mai ble det tydelig at 16 år gamle Nicolai Kjær fra Bygdøy ville bli blant de åtte som fikk komme til Monaco. I løpet av det siste året har han vunnet fem titler og tapt to finaler under Tennis Europa paraplyen.

I tillegg har Kjær vunnet en ITF turnering og deltatt i Junior Tennis EM hvor han nådde kvartfinalen.


Monte Carlo er er lite distrikt i miniputt-staten Monaco. Foto: Shuttersock.

Nummer 1 i Monaco

Om ikke prestasjonen å bli blant de åtte beste var nok i seg selv, så har de sterke resultatene til Nicolai Kjær sendt han til toppen av Tennis Europe rankingen, noe som betyr at han er første-seedet i Monte Carlo.

Og nordmannen lever opp til forventningene.

Turnering-formatet i Monte Carlo er helt standard og ikke det Round Robin formatet vi vanligvis forbinder med sluttspill der spillerne deles i to grupper og alle møter hverandre innad i gruppene.

Med totalt åtte spillere startet turneringen rett på kvartfinaler hvor Nicolai Kjær slo polske Mateusz Lange 6-3, 6-4 i sin kvartfinale på onsdag.

Polakken var femte seed i turneringen.

Overkjøring

På torsdag fulgte den norske tenåringen opp med å utklasse tyrkiske Kerem Yilmaz i semifinalen med en overlegen 6-0, 6-1 seier. Kampen varte kun i 56 minutter.

Kerem Yilmaz kom inn i turneringen som niende seeda etter en annen spiller måtte trekke seg.

Torsdagens seier betyr at Nicolai Kjær nå er klar for finale i prestisje-turneringen som tidligere har blitt vunnet av bl.a Rafael Nadal og Alexander Zverev da de var juniorspillere.

Skandinavisk finale

Finalen spilles på fredag og motstanderen blir Sveriges William Rejchtmann, som er seedet nummer fire i Monte Carlo.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv