Casper Ruud og Viktor Durasovic er Norges fremste våpendragere i Davis Cup. Foto: Norges Tennisforbund.

Storslått Davis Cup fest i Lillehammer 16.-17. september

av | 8 september, 2022 - 16:36 | Norsk

Norge, med Casper Ruud i spissen, tar imot India i Håkons Hall for å spille om videre avansement til neste års Tennis VM.

Norsk tennis vokser i omfang – noe som synliggjøres i det kommende Davis Cup oppgjøret mellom Norge og India fredag og lørdag 16.-17. september.

Timingen for det norske tennis-publikum kunne ikke vært bedre da Norges store tennishelt en uke i forkant står på terskelen til bestige de største høydene som finnes i tennis: Grand Slam tittel og posisjonen som verdens beste tennis-spiller.

– Norges Tennisforbund, sammen med Olympiaparken i Lillehammer, inviterer til et Davis Cup arrangement med helt nye rammer med et klart mål om innendørs publikumsrekord for tennis. Kampen skal spilles i en arena skapt for store sportsarrangement, nemlig Håkons Hall på Lillehammer.
– Arrangementet skal være inkluderende og engasjere både eksisterende og nye tennisfans. I tilknytning til arrangementet vil det bli aktiviteter før kampene, både i arenaen og utenfor arenaen, skriver Norges Tennisforbund i en pressemelding.


Norge vs. India spilles i Håkons Hall i Lillehammer 16. – 17. september. Hallen har en setekapasitet på 11.500. Foto: Wikipedia.

Ruud kommer direkte fra US Open

Formatet i Davis Cup er best av fem kamper. Norge hadde sjansen til å kvalifisere seg direkte til årets sluttspill med seier over Kasakhstan i mars, men Norge tapte til slutt 1-3.

Dersom Norge slår India avanserer vi til Qualifiers i mars neste år for å spille om en plass i Davis Cup Finals 2023, som kan omtales som Tennis VM for herrer.

Kanskje får publikum i Lillehammer sett verdens beste tennisspiller i aksjon. På dagen en uke før Davis Cup starter, skal Casper Ruud spille semifinale av US Open mot russeren Karen Khachanov (ATP 31). Avhengig av utfallet til Ruud og semifinalist på andre siden av tablået, Carlos Alcaraz, sine siste kamper, kan Ruud ankomme Lillehammer som verdens beste tennisspiller.

For program og billetter til Lillehammer- trykk her.


Casper Ruud vil ankomme Lillehammer enten som nummer 1, 2 eller 3 i verden fredag 16. september. Foto: Shutterstock.

Dette er Davis Cup lagene Norge vs. India:

Norge

India


Grafikk: Norges Tennisforbund.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv