Casper Ruud slo Corentin Moutet i fjerde runde av US Open. Foto: Discovery+.

Klar for første Grand Slam kvartfinale på hardcourt

av | 4 september, 2022 - 21:38 | Casper Ruud, Internasjonalt, US Open

Casper Ruud fikk en enkel oppgave i runde fire i US Open, men innkasserte seieren litt for tidlig og ble tvunget til å gå en ekstra strafferunde før han slo fransk lucky loser.

Casper Ruud – Corentin Moutet: 3-1 (6-1, 6-2, (4)6-7, 6-2)

Casper Ruud er for andre gang i karrieren videre til sluttrundene i en Grand Slam turnering etter han søndag slo franskmannen Corentin Moutet (ATP 112) i fjerde runde i US Open.

Nordmannen er nå en av de åtte siste som skal spille kvartfinale. Dette markerer også første gang Ruud tar seg forbi de fire innledningsrundene i en Grand Slam på hardcourt.

Fra finalen i French Open i juni, til en skuffende runde-to-exit i Wimbledon, er Ruud nå sikret minimum 360 nye ranking-poeng for innsatsen i US Open.


Corentin Moutet (ATP 112) kom inn i US Open som en lucky loser. Foto: Discovery+.

Klasseforskjell – til tross

Søndagens motstander i New York, 23 år gamle Corentin Moutet fra Frankrike, kom inn i US Open som lucky loser, noe som vil si at han ikke klarte å kvalifisere seg inn i turneringen, men fikk likevel inngang etter en annen spiller måtte trekke seg.

I de tre første rundene slo han tidligere US Open mester Stan Wawrinka, Botic van de Zandschulp og Pedro Cachin.

Mot femte seed Casper Ruud var franskmannen derimot sjanseløs.

Nordmannen brukte 75 minutter på å vinne de to første settene 6-1 og 6-2 etter å ha brutt franskmannen to ganger i hvert sett uten å selv å bli brutt.

Muligens Ruud ble for komfortabel i det tredje settet. Nordmannen mistet litt av intensiteten og gav enkelt i fra seg sett-ledelsen da han ble brutt tilbake for første gang i kampen – og dermed gikk settet gikk tie-break.

Nordmannens tilbakegang gav ekstra energi til Moutet som vant tie-breaket 7-4 og blåste nytt liv i en kamp som frem til da var dominert av Casper Ruud.

Franskmannens eufori ble derimot kortvarig. Han fikk noen sjanser til å bryte serven til Ruud i det fjerde settet, men nordmannen hadde re-kalibrert seg og reddet seg inn hver gang.

Kampbildet var nå tilbake til slik det var i de to første sett. Casper Ruud brøt først opp til 3-1 og da franskmannen skulle serve for å holde seg i live på 2-5, brøt nordmannen en gang til – noe som sikret settet 6-2 og kampen med 3-1 i sett.


Kampen ble spilt på Arthur Ashe Stadium, som er verdens største permanente tennis-stadium med en setekapasitet på nærmere 24.000. – En drøm for meg å få spille her, sa Ruud i seierstalen etter kampen. Foto: Wikipedia.

Berrettini i kvartfinalen

Ruud sine fire seire så langt i US Open kom mot 1. Kyle Edmund 2. Tim van Rijthoven 3. Tommy Paul og 4. Corentin Moutet.

I kvartfinalen venter 13. seed Matteo Berrettini som slo Alejandro Davidovich Fokina i fem sett samtidig som Ruud-kampen pågikk.

Ruud har en 3-2 internstatistikk mot Matteo Berrettini, men kun en av fem kamper kom på hardcourt. Det var i nettopp US Open for to år siden og da vant italieneren i strake sett.

Dersom Ruud slår Berrettini på tirsdag, kan han møte vinneren av søndagens blockbuster mellom Daniil Medvedev og Nick Kyrgios i semifinalen.


Casper Ruud ble intervjuet av den svenske tennislegenden og Eurosport programleder Mats Wilander etter kampen. Foto: Discovery+.

Dette er de siste 16 som nådde fjerde runde i årets US Open.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv