Casper Ruud skal spille karrierens andre Grand Slam finale på søndag. Foto: Discovery+.

Drømmereisen fortsetter – Ruud til finalen i US Open

av | 10 september, 2022 - 00:18 | Casper Ruud, Internasjonalt, US Open

Casper Ruud slo Karen Khachanov i semifinalen - kan bli ny verdensener noen timer etter kampslutt.

Casper Ruud – Karen Khachanov: 3-1 (7-6(5), 6-2, 5-7, 6-2)

Heller ikke semifinalen til Casper Ruud ble så jevn som forventningene skulle tilsi.

I stedet ble verden vitne til at Casper Ruud på ny dominerte store deler av en sluttrunde i US Open, slik nordmannen også gjorde i kvartfinalen mot Matteo Berrettini.

Med settsifre 7-6(5), 6-2, 5-7, 6-2 over Karen Khachanov, er Casper Ruud nå klar for karrierens – og sesongen andre Grand Slam finale.

Nedkjempet russisk serve-kanon

Ruuds russiske motstander i fredagens semifinale var Karen Khachanov, en 1.98 meter høy kjempe rangert nummer 31 i verden. Russeren har falt tilbake på verdensrankingen de siste årene etter han brøt inn i Topp 10 i 2019. Karrierens foreløpige høydepunkt kom da han slo Novak Djokovic i finalen av Paris Masters i 2018.

Fredagens semifinale var russerens første i Grand Slam sammenheng. I kvartfinalen slo han ut tittel-kandidat Nick Kyrgios i en sterk fem-setter.


Karen Khachanov (ATP 31) var i karrierens første Grand Slam semifinale. Foto: Discovery+.

Minimum nummer to i verden på mandag – sikret plass i ATP Finals

Semifinale-seieren betyr at Casper Ruud nå er et stort skritt nærmere å oppnå de to største milepælene som finnes i tennis: å vinne en Grand Slam og bli nummer 1 i verden.

Dersom den spanske 19 åringen Carlos Alcaraz taper for Frances Tiafoe i den andre semifinalen, vil Casper Ruud bli ny verdensener på mandag uansett utfall av finalen.

Dersom Alcaraz vinner semifinalen, vil verden få servert en helt unik US Open finale hvor Ruud og Alcaraz skal spille om både tittel og posisjonen som nummer en i verden.

Dersom Ruud taper finalen til Carlos Alcaraz, vil nordmannen bli nummer to i verden. Fra tidligere er Ruuds bestenotering nummer fem i verden.

Semifinalen mellom Carlos Alcaraz og Frances Tiafoe starter kl 01 natt til lørdag.

Etter fredagens seier har Ruud sanket så mange poeng i 2022 at han allerede har klart cutten til ATP Finals, sluttspillmesterskapet for de åtte beste for sesongen.

ATP Finals spilles i Torino i november. Kun Rafael Nadal, Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas har så langt kvalifisert seg til prestisje-turneringen.

Ruud kvalifiserte seg også inn i fjorårets ATP Finals, da som nummer åtte og sistemann. Nordmannen nådde semifinalen hvor han tapte til Daniil Medvedev.


God stemning i Ruud-boksen inne på Arthur Ashe Stadium. Foto: Discovery+.

Best hele veien

Etter et smånervøst og jevnt første sett som Ruud vant 7-5 på tie-break, handlet sett nummer to utelukkende om nordmannen.

Ruud brøt Khachanov to ganger og vant det andre settet 6-2 på en god halvtime.

Russeren slo tilbake i det tredje settet og fikk inn et sent serve-brudd som sikret han sett-seier 7-5.

Med 2-1 i sett fortsatte spillet til et fjerde sett.

Nordmannen vokste igjen frem som den beste spilleren, brøt russeren to ganger og vant settet 6-2 og kampen 3-1 med settsifre 7-6(5), 6-2, 5-7, 6-2.

– Vi var begge litt nervøse i starten. Denne kampen var nok den største i begge våres karrierer, sa Ruud etter kampen.

Oppdatert: Carlos Alcaraz slo Frances Tiafoe 3-2 og blir Ruuds motstander i finalen på søndag. Kampen starter kl 22 og vises på TV Norge og Discovery+.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv