Til tross for semifinale-tap, tilbakelegger Casper Ruud seg en sterk uke i Montreal. Foto: Discovery+.

Utslått i Canada

av | 13 august, 2022 - 23:34 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud tapte semifinalen mot Hubert Hurkacz i Canada Open.

Casper Ruud – Hubert Hurkacz: 1-2 (7-5, 3-6, 2-6)

Etter et solid første sett hvor nordmannen kom tilbake fra 0-3 til vinne settet 7-5, snudde polske Hubert Hurkacz (ATP 10) semifinalen og spolerte det norske håpet i Masters-turneringen i Montreal.

Hardcourt-spesialist og serve-kanon Hurkacz hamret inn serve-esser i opptil 220 km/t. Likevel klarte Ruud å bryte den dødelige serven tre ganger i løpet av kampen, men ble selv brutt fem ganger.

Nordmannen klarte ikke å opprettholde nivået fra det første settet. Det andre settet tapte han 3-6. I det avgjørende settet fikk motstanderen tidlig full kontroll etter et dobbelt-brudd og en 4-0 ledelse.

Ruud jobbet seg frem til en break-ball i det avgjørende settet uten at han klarte å utnytte den. Etter to timers spill var det hele over da Hurkacz servet inn det tredje settet 6-2.


Hubert Hurkacz (ATP 10) tilhører allerede den ekslusive klubben som har vunnet Masters-turneringer etter han i fjor vant Miami Open. Nå er han favoritt til å vinne tittelen i Montreal. Foto: Shutterstock.

I søndagens finale møter Hurkacz vinneren av Pablo Carreno (ATP 23) og Dan Evans (ATP 39).

Tilbake til beste-notering

For innsatsen i Canada får Ruud 360 ranking-poeng og litt i underkant av tre millioner kroner i prispenger. Poeng-fangsten er nok til at Ruud på mandagens ranking-oppdatering vil klatre to plasser, tilbake til sin beste-rangering som nummer fem i verden.

Cincinnati neste

Fra Montreal går turen direkte til Cincinnati i Ohio hvor Ruud er seedet nummer fem i Masters turneringen Western & Southern Open. Etter bye i første runde, møter nordmannen vinneren av wildcardet Ben Shelton (ATP 282) og en kval-spiller.

Første seed er Daniil Medvedev. Rafael Nadal re-debuterer på ATP touren for første gang siden han måtte trekke seg fra semifinalen i Wimbledon pga magestrekk. Spanjolen er seedet nummer to i Cincinnati.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv