Center court i Montreal. Foto: Wikipedia.

Ruud og Eikeri klar for Canadian Open

av | 7 august, 2022 - 20:13 | Casper Ruud, Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Den nord-amerikanske hardcourt sesongen har startet.

På søndag startet Canadian Open, også kjent som National Bank Open, en Masters turnering for herrer og en WTA 1000 for kvinner.

Turneringen går parallelt i Montreal og Toronto, og bytter årlig mellom å være vertskap for herrer og kvinner. I 2022 spiller herrene i Montreal og kvinnene i Toronto.

Casper Ruud seedet nummer fire

Både Novak Djokovic og Rafael Nadal trakk seg kort tid før tablået ble annonsert og med Alexander Zverev ute med skade, er Casper Ruud fjerde seed.

Nordmannen har bye i første runde og møter vinneren av Alex Molcan (ATP 39) og Mackenzie McDonalds (ATP 48) i andre runde.

Første seed i Montreal er verdensener Daniil Medvedev, som også er tittelforsvarer. Andre seed er det spanske stjerneskuddet Carlos Alcaraz.

Andre interessante navn på tablået inkluder wildcard Andy Murray, Nick Kyrgios, Stan Wawrinka (PR), Stefanos Tsitsipas og Jannik Sinner.

Ruud har en fair sjanse til å nå semifinalen da den høyest rangerte spilleren han kan møte i tredje runde er Roberto Bautista Agut (ATP 18) og Felix Auger-Aliassime (ATP 9).

I en eventuell semifinale venter mest sannsynlig verdensener Daniil Medvedev.


Hovedbanen i Toronto. Foto: Wikipedia.

Eikeri skal forsvare en kvartfinale-plass fra i fjor

Ulrikke Eikeri (WTA Double 42) deltar i doubles sammen med amerikanske Catherine Harrison (WTA Doubles 75). Den norsk-amerikanske duoen nådde i fjor kvartfinalen i Canada, noe som er Eikeri sitt beste resultat i en WTA 1000.

I første runde møter de sjette seed Jelena Ostapenko (WTA 17/WTA Doubles 14) og Lyudmyla Kichenok (WTA Doubles 16).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv