Ny oppvisning i styrke fra Casper Ruud. Foto: Discovery+.

Hardcourt Ruud slo Agut

av | 12 august, 2022 - 00:52 | Casper Ruud, Internasjonalt

Med små marginer fikk Casper Ruud endelig sin første seier mot den spanske bautasteinen Roberto Bautista Agut - klar for kvartfinale i Canada Open.

Casper Ruud – Roberto Bautista Agut: 2-1 ((4)6-7, 7-6(4), 6-4)

Etter to strake tap mot spanjolen på ATP touren de siste årene, fikk Ruud omsider sin revansje mot Roberto Bautista Agut i tredje runde av Canada Open, en Masters 1000 turnering på hardcourt i Montreal.

Takket værgudene

Agut var hakket kvassere i det første settet som han vant på tie-break 7-4 etter at spillerne hadde brutt hverandre en gang hver.

Nordmannen spilte seg bedre i det andre settet og nesten som en kopi av det første endte også det i tie-break etter at spillerne hadde fått inn et serve-brudd hver. Denne gang var det Ruud som tok seieren 7-4.

1-1 i sett etter 2 timer og 20 minutter med spill, åpnet himmelen seg i Montreal og spillet ble suspendert i en god time pga regn.

– Heldigvis kom der noe regn som gav meg et pusterom…jeg kan takke vær-gudene i dag for å ha gitt meg ekstra tid og energi, sa Ruud etterpå.

Etter regnpausen startet det tredje settet med noen blanke serve-games i hver retning før Ruud overtok showet, brøt opp til 3-2 og jobbet seg frem til break-baller på samtlige av spanjolens resterende serve-games.

Til slutt var snuoperasjonen et faktum da Ruud servet inn det tredje settet til 6-4.

– Seieren var ekstra spesiell siden det var mot en spiller jeg aldri tidligere har slått, sa Ruud etter kampen. – Kvaliteten på de to første settene var høy. Jeg klarte ikke å finne noen feil i spillet hans, noe som var frustrerende. Han er en veldig tøff motstander, en av de beste de siste seks, syv, åtte årene.

30.000 kroner i toalett-bot

I pausen etter det første settet ba Ruud om en toalett-pause. Da han kom tilbake, påpekte dommeren at nordmannen hadde brukt do-pausen til å skifte klær istedenfor å faktisk måtte bruke toalettet, noe som ifølge regelverket ikke er tillat. Ruud fikk en advarsel.

– Betyr det 3000 dollar i bot? Ja svarte dommeren.

Papirfavoritt til tittelen i Montreal

Ruud møter det canadiske hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime i kvartfinalen.

Nordmannen er nå den høyest rangerte gjenværende spilleren etter at Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas har røket ut.

Den reelle favoritten i Montreal er kanskje Nick Kyrgios som fortsetter å opprettholde sitt vanvittige toppnivå. I forrige uke vant han ATP 500 tittelen Citi Open i Washington D.C, hans første ATP tittel på tre år. I tillegg vant han også doubles-tittelen sammen med Jack Sock i den amerikanske hovedstaden.

I Montreal slo Kyrgios verdensener Daniil Medvedev overbevisende i tre sett. Forutsatt at den australske fargeklatten unngår å bli sliten, er han storfavoritt til tittelen. I likhet med Ruud har Kyrgios aldri vunnet en Masters tittel. Begge har i løpet av 2022 sesongen debutert i sin første Grand Slam finale.

Dersom Ruud slår Felix Auger-Aliassime og Nick Kyrgios slår Alex De Minaur og Hubert Hurkacz, vil nordmannen og Kyrgios møtes i semifinalen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv