Tilbake i 2018 da Casper Ruud måtte kvalifisere seg inn i French Open – fire år senere er han i finalen. Foto: Odd Sølve I. Grannes/Tennis Norge.

I 2018 var Team Ruud «starstruck» i møte med Nadal i Paris. Fire år senere står de i samme finale.

av | 4 juni, 2022 - 12:18 | Aktuelt, Casper Ruud, French Open, Internasjonalt

I 2018 var det ganske utenkelig at Casper Ruud skulle spille Grand Slam-finale med Rafael Nadal bare fire år senere.

I 2018 fulgte Tennis Norge Casper Ruud tett i Paris under kvalifiseringen og de første ti dagene av Roland Garros. Unggutten hadde allerede kvalifisert seg til Australian Open tidligere på året, og det var forventninger om at han kunne ta seg videre også i Roland Garros.

Det skjedde, og etter hvert ankom stjernene Paris. Casper Ruud hadde allerede vært på et treningsopphold på Mallorca med Nadal, men det var likevel tydelig at møtet var stort og spesielt. Blant annet stilte Casper Ruud opp som fotograf for lillesøsteren sin, Charlotte.


Casper Ruud ble henvist til jobben som fotograf av lillesøster Charlotte med pappa Christian i bakgrunnen i 2018. Foto: Odd Sølve I. Grannes, Tennis Norge.

– Det var gøy. Vi kjenner hverandre litt. Casper har jo trent hos han, og kjenner manageren, Carlos Costa, og treneren, Carlos Moya, fra tiden som spiller. De har vært veldig hyggelig med Casper og Pedro Rico har vært i dialog med dem, så jeg tror de har lyst til å hjelpe Casper, uttalte trener Christian Ruud den gang.

Noen dager senere fikk også Ruud et ny Nadal-mulighet. Foran nordmannens kamp i andre runde mot Albert Ramos-Vinolas trente duoen sammen på en lukket bane:

Alt dette skulle vise seg å være starten på samarbeidet mellom Team Ruud og Nadal. I 2019 flyttet Ruud til Mallorca og ble en del av Rafael Nadals akademi. Søndag møter læremesteren eleven i finalen av Roland Garros. Blir dette dagen vi ser et tronéskifte i Paris?

Relaterte artikler

Tronskifte i Paris

Tronskifte i Paris

Carlos Alcaraz vant French Open – ble tidenes yngste til å vinne Grand Slams på alle tre underlag.

Relaterte artikler

Tronskifte i Paris

Tronskifte i Paris

Carlos Alcaraz vant French Open – ble tidenes yngste til å vinne Grand Slams på alle tre underlag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv