Liverpool International spilles i Liverpool Cricket Club, etablert i 1807. Foto: Northern Vision.

Gressturneringen i Liverpool med norske røtter feirer 20 års jubileum – Ulrikke Eikeri deltar

av | 15 juni, 2022 - 14:28 | Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Helt siden 2002 har Liverpool International Tennis Tournament fungert som oppvarming til Wimbledon - og fostret store stjerner i norsk regi.

Anders Borg er for mange et kjent navn i det norske tennismiljøet. Gjennom sitt selskap Northern Vision arrangerer han bl.a. internasjonale ITF junior turneringer og Grand Prix Summer Tour – på norsk jord.

Siden 2002 har Northern Vision også arrangert Liverpool International Tennis Tournament i Storbritannia, en oppvisnings-turnering på gress som skal gi spillere mer erfaring før sesongens høydepunkt: Wimbledon.


Liverpool International.

– Gress sesongen er kort og mange spillere ender opp med å tape i første runde i de få turneringene som spilles før Wimbledon. I Liverpool spilles det et round-robin format, som sørger for at alle får minimum tre kamper hver, sier turneringsdirektør Anders Borg.

Det har vært flere eksempler på kommende stjernespillere som har brukt turneringen i Liverpool til å få erfaring.

En av dem er Emma Raducanu. I 2015 vant den britiske jenta Liverpool turneringen som 12 åring. I fjor skapte hun overskrifter da hun ble den yngste britiske kvinne til å nå fjerde runde i Wimbledon.

Et par måneder senere ble hun superstjerne over natten da hun som kvalifiseringsspiller vant US Open – uten å tape et sett.


Anders Borg gratulerer Emma Raducanu med seieren i 2015. Foto: Northern Vision.

Også Novak Djokovic deltok i Liverpool som 17 åring i 2005.

Turneringen spilles på den historiske Liverpool Cricket Club, den eldste sportsklubben i Merseyside, etablert i 1807.

20 år i Liverpool

20 år siden oppstarten i 2002 er den norsk-etablerte gress-turneringen på historiske Liverpool Cricket Club fortsatt velgående.

I årets utgave, som starter torsdag 16.juni, vil bl.a fersk French Open Mixed Doubles finalist Ulrikke Eikeri delta, sammen med kinesiske Qiang Wang.

Nadia Podorska, rangert nummer 36 på sitt beste, er også et av de største navnene i turneringen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv