Liten sensasjon: Ulrikke Eikeri har nådd finalen i sin aller første Mixed Doubles Grand Slam turnering. Foto: Discovery+.

Grand Slam finale!

av | 1 juni, 2022 - 12:47 | French Open, Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Sensasjon: Ulrikke Eikeri og makker Joran Vliegen vant semifinalen og er nå klar for finalen i Mixed Doubles i French Open.

Ulrikke Eikeri/Joran Vliegen – Kevin Krawietz/Nicole Melichar-Martinez: 2-1 (1-6, 7-6(4), 10-7)

Før French Open startet hadde Norges Ulrikke Eikeri aldri deltatt i Mixed Doubles tidligere – nå er hun i finalen av Roland Garros.

I onsdagens semifinale møtte det norsk-belgiske makkerparet Kevin Krawietz og Nicole Melichar-Martinez, et useedet par fra Tyskland og USA, ranket henholdsvis nummer 14 og 24 i verden i doubles.

Eikeri, rangert nummer 43 og Vliegen, rangert nummer 50, hadde på vei til onsdagens semifinale slått ut både fjerde og sjette seed.


Spillerne hviler mellom sidebytte. Joran Vliegen og Ulrikke Eikeri til høyre. Foto: Discovery+.

Tøff start

I onsdagens semifinale så det derimot stygt ut fra start. Eikeri og Vliegen klarte bare å holde serve en av fire ganger i det første settet. Uten å ta et eneste break tilbake ende settet 6-1 til motstanderne.

Snur kampen i grevens tid

I det andre settet fikk motstanderne et tidlig brudd og gikk opp til 2-0. Eikeri og Vliegen ble holdt på avstand frem til motstanderne kunne serve inn kampen og en plass i finalen på 5-3.

Men når det gjaldt som mest, brøt Eikeri/Vliegen tilbake for å holde kampen i live – og fulgte opp med å holde til 5-5.

Kort tid senere gikk settet til tie-break. Der kom EIkeri og Vliegen best ut og sikret en 7-4 seier.

Dermed skulle finalebilletten avgjøres på et tredje setts match-tiebreak – første til 10 poeng, men fortsatt med 2 poeng ledelse.

Minibruddene haglet frem og tilbake i match-tiebreaket der Eikeri/Vliegen nok en gang kom best ut og vant 10-7.

Dermed har Eikeri skrevet ny norsk historie: Første nordmann i en Grand Slam finale i Open æraen uavhengig av tennis-disiplin.

I finalen venter enten turneringens andre eller tredje seed. Vinnerne av turneringen deler rundt 1.2 millioner kroner. Tapende finalister deler halvparten.

Mixed Doubles

Tennis-grenen Mixed Doubles spilles sjelden ute på touren og er helst assosiert med Grand Slams. Mixed Doubles spill gir ikke ranking-poeng og spillernes deltakelse er basert på deres doubles ranking.

I Grand Slam spilles kampene som best av tre, ingen fordel på 40-40 og et evt. tredje sett er et match-tiebreak – første til 10 poeng fremfor de vanlige 7.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv