Casper Ruud er for første gang videre til fjerde runde i French Open. Foto: Discovery+.

Vant fem-sett-thriller

av | 28 mai, 2022 - 22:03 | Casper Ruud, French Open, Internasjonalt

Det så stygt ut, men en oppvisning i mental styrke sørget for at Ruud snudde kampen mot Lorenzo Sonego i tredje runde av French Open.

Casper Ruud – Lorenzo Sonego: 3-2 (6-2, (3)6-7, 1-6, 6-4, 6-3)

Tredje-runde-oppgjøret mot italienske Lorenzo Sonego, seedet nummer 32 i Paris, startet bra og endte godt – innimellom så det ut som det skulle gå feil vei for Casper Ruud.

Kampen startet som forventet. En skjerpet og presis Ruud fikk inn første-serven, hamret til på backhanden til Sonego og tok det første settet komfortabelt 6-2 etter å ha brutt Lorenzo Sonego to ganger uten selv å bli konfrontert med en eneste break-ball.

Italiensk storm

Men så skjer det noe. Muligens Sonego innser hvor dette går og bestemmer seg for å løsne opp spillet sitt. Resultatet er at han forstyrrer rytmen til Ruud.

Nordmannen slet plutselig med første-serven, samtidig som italieneren fikk komme til med forehanden sin. I tillegg hadde Sonego marginene på sin side.


Lorenzo Sonego hadde til tider full kontroll i kampen, men falt til slutt for en seig Ruud som nektet å gi opp. Foto: Discovery+.

Ruud ble brutt, men klarte å bryte tilbake for å ta det andre settet til tie-break, men til ingen nytte da Sonego hadde full kontroll og tok tie-breaket 7-3.

Ruud hadde før kampen vunnet alle tre oppgjørene mot italieneren. Nå så det stygt ut.

Vondt ble til verre i det tredje settet. Den italienske stormen feiet over grusen i Paris. Alt klaffet for Sonego. Italieneren fant linjene fra alle vinkler og selvtilliten vokste.

Kampen snur tilbake

Ruud prøvde å henge med og unngikk en ‘smultring-ydmykelse’ da han holdt serve en gang før Sonego servet inn settet til 6-1.

Nå var det vondt å være norsk.

Sonego-dominansen avtok i det fjerde settet og spillerne fulgte hverandre tett. Ikke en eneste break-ball hadde meldt seg før Sonego slurvet da han skulle serve på 4-5 og Ruud fikk tre sett-baller på 0-40. Den andre satt og dermed gikk kampen til et avgjørende femte sett.

Marginene var ikke lenger like gavmilde med Sonego samtidig som selvtilliten hadde skiftet side – til Ruuds fordel. Resultatet ble at Ruud brøt Sonego tidlig, fikk opp 4-1, beholdt roen, lot ikke Sonego slippe til og servet til slutt inn settet 6-3 og kampen 3-2.

Snuoperasjonen var komplett – fra å falme i mørket hadde Casper Ruud nok en gang funnet utveien og demonstrert hvor viktig mental ro er i tennis. Det er en egenskap som er helt nødvendig for en spiller som skal være Topp 10 i verden.

Dermed er Ruud for første gang klar for fjerde runde i French Open. Han tangerer også sitt beste Grand Slam resultat fra Australian Open i fjor.

Fra Twitter.

Hurkacz i neste runde

I fjerde runder venter 12. seed Hubert Hurkacz, som slo en formsterk David Goffin i tredje runde.

Polske Hurkacz er er mest kjent for sin dødelig serve og for å ha vunnet Miami Open i fjor. I utgangspunktet er Hurkacz best på hardcourt, men i Paris har han så langt vunnet alle sine kamper i strake sett.

Ruud har fra før aldri møtt Hurkacz i en turnering.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv