Casper Ruud produserte 15 break-baller mot Denis Shapovalov i løpet av to sett og måtte selv kun avverge to. Foto: Discovery+.

Slo Shapovalov – klar for ny semifinale i Roma

av | 13 mai, 2022 - 19:02 | Casper Ruud, Internasjonalt

Denis Shapovalov slo Rafael Nadal på torsdag, men tapte i strake sett til Casper Ruud på fredag.

Casper Ruud – Denis Shapovalov: 2-0 (7-6(7), 7-5)

Casper Ruud fortsetter å imponere i Roma. I fredagens kvartfinale mot Denis Shapovalov fra Canada, i en kamp mellom to jevngamle – og jevngode tennisspillere, var det nordmannens stabilitet og kontroll som gav han en velfortjent seier.

Shapovalov ble Ruuds motstander i kvartfinalen etter han slo Rafael Nadal i tre sett på torsdag, i en kamp hvor Nadal vant det første settet 6-1, før en kombinasjon av perfekt tennis fra canadieren og en sliten Nadal endte med at Shapovalov snudde kampen.

Mot Ruud derimot, ble canadieren mest opptatt av å redde break-points, noe han klarte 14 ganger før det brast.

Dette var andre gang Ruud og Shapovalov møttes i en turnering. Første gang var i finalen av Genève Open i fjor hvor Ruud vant sin første av totalt fem titler i 2021.


Denis Shapovalov fra Canada er rangert nummer 16 i verden. Foto: Discovery+.

Et lass av break-baller

Første sett: Ruud avverget et break-point på stillingen 1-1, men klarte ikke selv å utnytte fire bruddmuligheter som oppstod da Shapovalov skulle serve på 3-4.

Uten noen serve-brudd gikk et jevnt og spennende første sett til tie-break hvor Ruud først reddet et sett-point, hvoretter han selv fikk muligheten til å avgjøre på motstanderens serve, men Shapovalov holdt stand og presset scoren til 7-7.

En nettrulling til fordel Ruud gav nordmannen et nytt sett-point, denne gang på egen serve. Nordmannen tok vare på muligheten og servet inn settet 9-7 på tie-break.

Monster-game

Det andre settet fortsatte i samme spor som det første: Ruud spolerte to nye bruddmuligheter da Shapovalov servet på 3-3. Noen games senere måtte nordmannen redde et sett-point i egen serve på 4-5.

Deretter kom kampens mest ekstreme game da Shapovalov skulle serve på 5-5. Ruud presset frem hele ni break-points i et fyrverkeri av et game. Shapovalov hang på, reddet åtte av dem før kampens aller første break var et faktum – til Ruud som fikk opp 6-5.

Totalt spilte Ruud seg frem til 15 break-baller og måtte selv kun avverge to – ett i hvert sett.

Ruud avsluttet så kampen med å serve inn det andre settet 7-5 og signerte oppgjøret med et serve-ess.

For en kamp!

Kan bli nytt møte med Novak Djokovic

Seieren betyr at Ruud er klar for semifinalen for andre gang i Roma. Tilbake i 2020 nådde nordmannen også semifinalen i den italienske hovedstaden – hvor motstanderen var Novak Djokovic. Ruud hadde en sett-ball, men tapte oppgjøret 2-0.

Nå kan det gå mot et nytt semifinale-møte mot verdensener Novak Djokovic dersom serberen slår Felix Auger-Aliassime i kveldskampen senere på fredag.

Oppdatert! Novak Djokovic slo Felix Auger-Aliassime og møter Casper Ruud i semifinalen lørdag ‘not before’ kl 19:30.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv