Casper Ruud hadde ingen problemer med å slå Thanasi Kokkinakis i Genève. Foto: Discovery+.

Semifinale i Genève

av | 19 mai, 2022 - 17:22 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud er nå to seire unna å forsvare tittelen i Genève.

Casper Ruud – Thanasi Kokkinakis: 2-0 (6-4, 7-6(3))

Casper Ruud brukte 1 time og 45 minutter på å slå australske Thanasi Kokkinakis 6-4, 7-6(3) i kvartfinalen av Genève Open – den første av fem* turneringer i 2022 hvor nordmannen er tittelforsvarer.

Mens de aller fleste Topp 10 spillerne velger å bruke den siste uken før French Open til å hvile, har Team Ruud valgt å reise til Genève for å legge grunnlaget for innsatsen i French Open.

I et intervju med Eurosport, understreker teamet til Ruud at hovedmålet i Genève ikke er å forsvare tittelen, men å trene mot sesongens store mål, French Open, som starter i Paris på søndag.

*Ruud får ikke anledning til å forsvare fjorårets hardcourt-tittel i San Diego da turneringen var et provisorisk tilfelle pga Covid og inngår ikke i ATP kalenderen 2022.

Grei skuring

Uten å anstrenge seg for mye vant Ruud kampen ved å spille rolig, solid og presist.

Det første settet snappet han til seg da motstanderen skulle serve på 4-5.

Da ingen av spillerne klarte å bryte serven til motstanderen, gikk det andre settet til tie-break. Der kom Ruud best ut og vant til slutt tie-breaket 7-3 og kampen 2-0 med settsiffer 6-3, 7-6(3).


26 år gamle Thanasi Kokkinakis vant sammen med landsmannen Nick Kyrgios doubles-tittelen i Australian Open i januar. Foto: Wikipedia.

Tittelfavoritt

I semifinalen venter den 211cm høye amerikanske serve-kanonen Reilly Opelka (ATP 18), som har tapt de tre siste møtene mot Casper Ruud.

Amerikaneren vant nylig Houston, også det en ATP 250 på grus hvor Casper Ruud nådde sin aller første ATP finale tilbake i 2019.

Etter toppseed Daniil Medvedev røk ut i sin første kamp i Geneve , er seed nummer to, Casper Ruud, nå den høyest rangerte gjenværende spilleren i Sveits.

På motsatt side av tablået har også favorittene Denis Shapovalov, Nikoloz Basilashvili og Alexander Bublik røket ut. Det er dermed ingen seeda spillere igjen til å møte finalisten som kommer fra Ruud sin side.

Før de siste kvartfinalene er spilt er den høyest rangerte gjenværende spilleren på motsatt halvdel av Ruud nå Ilya Ivashka (ATP 50).

På papiret er Ruud nå storfavoritt til å vinne Genève Open.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv