Rafael Nadal er tredje seed i Madrid – hans første turnering siden Indian Wells. Foto: Shutterstock.

Showdown i Madrid

av | 30 april, 2022 - 19:50 | Internasjonalt

Både Novak Djokovic og Rafael Nadal er på plass i Madrid Open - det samme er Andy Murray og Dominic Thiem, som møtes allerede i første runde.

Novak Djokovic og Rafael Nadal returnerer til den spanske hovedstaden når Mutua Madrid Open starter på søndag. Verdensener Djokovic har lenge vært isolert fra ATP touren pga manglende vaksine mens Nadal pådro seg slitasje i ribbeinet under Indian Wells i mars.

Nå er begge tilbake i samme turnering for første gang i 2022.

Større en Monte Carlo og Roma

Turneringen er både en WTA 1000 for kvinner og ATP Masters for herrer – og kvinnene tjuvstartet spillet allerede på torsdag.

Av de tre Masters turneringene på grus: Monte Carlo, Madrid og Roma, er den spanske utgaven ansett som den mest prestisjefulle. Det har også vært synlig i premieutbetalingene, som tradisjonelt er litt høyere i Madrid.

Frem til 2009, da den rumenske forretningsmannen og tidligere tennisspilleren Ion Țiriac kjøpte turneringen, var spille-underlaget hardcourt. Țiriac forandret turneringen til grus og inviterte WTA til å bli med.

Ion Țiriac, også kjent som Dracula, solgte i fjor turneringen til det globale selskapet IMG for rundt 2.6 milliarder kroner.


Ion Țiriac solgte i fjor Madrid Open til det amerikanske selskapet IMG for rundt 2.6 milliarder kroner. Foto: Shutterstock.

Spesielt tablå sørger for action fra start

Årets trekning har sørget for et interessant utgangspunkt i Madrid.

Novak Djokovic, Rafael Nadal og Carlos Alcaraz har alle havnet på den øverste halvdel av tablået – sammen med bl.a. Casper Ruud. I tillegg får vi et spesielt første runde oppgjør mellom Andy Murray og Dominic Thiem. Østerrikeren har fortsatt ikke fått et skikkelig comeback på ATP touren etter han vant US Open i 2020 og i etterkant fikk utfordringer med motivasjon og mental helse.

Rafael Nadal vil i sin første kamp møte vinneren av Alexander Bublik og Miomir Kecmanovic. Serbiske Kecmanovic gjennomgår for tiden en liten tennis-renessanse, drevet frem av trener David Nalbandian. Dersom det blir Nadal – Kecmanovic i runde to, kan Nadal få en brutal velkomst på ATP touren.

Blant flere forventede storkamper, er en kvartfinale mellom Rafael Nadal og Carlos Alcaraz.

Novak Djokovic overbeviste ingen i Beograd i forrige uke. Mangel på kamptrening gjør at verdenseneren forblir et åpent spørsmål i Madrid.

Krevende forhold for Casper Ruud

Casper Ruud er femte seed og møter vinneren av Borna Coric og en kval-spiller i første runde. Nordmannen er i samme kvartal som Novak Djokovic, Gael Monfils, Hubert Hurkacz og Alejandro Davidovich Fokina.

På den nederste halvdel av tablået er de største navnene Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Diego Schwartzman og Jannik Sinner.

Eikeri med i doubles

Ulrikke Eikeri (WTA Doubles 51) deltar i doubles-grenen sammen med Tereza Mihalikova (WTA Doubles 92) fra Slovakia. Makkerparet spiller første runde på søndag.

Madrid Open fakta:

  • Regjerende mestre er Alexander Zverev og Aryna Sabalenka
  • Mestvinnende gjennom tidene i Madrid er Rafael Nadal med fem titler. Petra Kvitova har flest titler i kvinneklassen – med tre.
  • Pga Covid ble 2020 utgaven av Madrid Open gjennomført som en virtuell turnering – på dataspill. Uoffisielt, vel å merke.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv