Malene Helgø og Ulrikke Eikeri spilte tilsammen tre kamper mot Egypt. Foto: Rakf Reinecke og Espen Hildryp.

Norge slo Egypt

av | 12 april, 2022 - 22:19 | Norsk

Ulrikke Eikeri og Malene Helgø sørget for norsk seier over Egypt i kvalifiseringen til Billie Jean King Cup Finals.

Norge-Egypt: 2 – 1

– Malene Helgø – Sandra Samir: 2-0 (7-6(7), 6-0)

– Ulrikke Eikeri – Mayar Sherif: 1-2 (6-3, (5)6, 7, 4-6)

– Malene Helgø/Ulrikke Eikeri – Mayar Sherif/Rana Sherif: 2-1 (6-1, 4-6, 6-2)

Det norske kvinnelandslaget er denne uken i Vierumäki, Finland hvor de spiller om en plass i Tennis VM i november. Det norske laget består av Ulrikke Eikeri, Malene Helgø, Melanie Stokke og Lilly Elida Håseth. Trenerteamet består av kaptein er Jørgen Vestli og landslagansvarlig Fredik Lovèn.

Norge er i gruppe sammen med Hellas og Egypt. Sammenlagtvinneren avanserer videre.

Norge fikk en solid start etter de slo Egypt på tirsdag. Den store stjernen i det egyptiske laget, Mayar Sherif, rangert nummer 62 i verden, klarte bare med nød å neppe å slå Norges beste kvinne, Ulrikke Eikeri (WTA 239), i tre sett.

Før det hadde Malene Helgø (WTA 334) slått Sandra Samir (WTA 419). Furuset-spilleren vant det første settet på tie-break før hun overkjørte den egyptiske jenta i det andre settet med 6-0.

På stillingen 1-1 skulle oppgjøret avgjøres på doubles. Der var det norske radarparet Eikeri/Helgø best og vant oppgjøret 6-1, 4-6, 6-2.

Kampene spilles på innendørs hardcourt.

Billie Jean King Cup

Billie Jean King Cup Finals er selve sluttspillet som arrangeres i november og hvor 12. deltakerland er med. Ni av dem kommer gjennom kvalifisering, to er deltakende finalister fra i fjor, og den siste deltaker kommer som wildcard.

Cupen tilsvarer herrenes Davis Cup og kan enkelt oversettes som Tennis VM for kvinner. Tidligere het turneringen Federation Cup.


Den amerikanske tennislegenden Billie Jean King har fått kvinne VM oppkalt etter seg. Foto: Shutterstock.

Hellas neste

Neste motstander er Hellas som ikke kan skilte med sin beste kvinne, Maria Sakkari, rangert nummer fem i verden. Dermed er den høyeste rangerte greske kvinne på landslaget Despina Papamichail, nummer 172 i singles. Nummer to på listen er Valentini Grammatikopoulou (WTA 193), kvinnen som Ulrikke Eikeri i fjor nådde sin første WTA finale sammen med i Lausanne, Sveits.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv