Court Rainer III er center court i Monte Carlo. Foto: Shutterstock.

Nå starter den europeiske grussesongen

av | 10 april, 2022 - 17:03 | Internasjonalt

Veien til Paris og French Open starter i Monte Carlo hvor Casper Ruud er fjerde seed.

På søndag startet Monte Carlo Masters, den første av tre gruturneringer i klassen Masters som sammen utgjør oppkjøringen til French Open i slutten av mai.

Norges superstjerne Casper Ruud har fått fjernet en vond visdomstann som spolerte planen om å spille i Houston denne uken og er fjerde seedet i Monte Carlo. Nordmannen har bye i første runde og møter vinneren av Aslan Karatsev og en kval-spiller i sin første kamp.

Djokovic er tilbake

Verdensener Novak Djokovic er endelig tilbake på et tennistablå etter en turbulent start på året hvor serberen har blitt nektet deltakelse pga manglende covid-vaksinering.

Forrige turnering Djokovic deltok i var i Dubai i februar.

Ruud er på samme side av tablået som Djokovic og kan møte verdenseneren i semifinalen. Mellom dem er den ferske Miami vinneren Carlos Alcaraz.

Verdenstoer Daniil Medvedev deltar ikke i Monte Carlo.

Nadal ute

Tidenes beste grusspiller Rafael Nadal pådro seg en slitasje i ribbeinet under Indian Wells for to uker siden og teamet til spanjolen anslo at skaden ville ta 4-6 uker å rehabilitere.

Dermed ryker majoriteten av grus-sesongen for Nadal som forhåpentligvis er blitt frisk i mai. Da vil han kunne jakte sin vanvittige 14. tittel i Paris.

I Monte Carlo har Nadal vunnet tittelen totalt 11. ganger, inkludert sammenhengende fra 2005 til 2012. Prestasjonen i Monte Carlo er unik; ingen andre spillere har vunnet samme turnering åtte år på rad.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv