19 år gamle Leylah Fernandez forsvarte tittelen i Monterrey, Mexico. Foto: Shutterstock.

Fernandez reddet fem match points og forsvarte tittelen i Monterrey

av | 7 mars, 2022 - 14:02 | Internasjonalt

Det ble spilt to WTA turneringer i forrige uke mens ATP tok en pause pga Davis Cup.

Den canadiske tenåringen Leylah Fernandez eksploderte inn på verdens tennis-radar da hun som en ukjent 18 åring tok seg helt til finalen i fjorårets US Open, hvor hun til slutt tapte for en enda større sensasjon; kvalifisering-spilleren Emma Raducanu, som vant hele turneringen uten å tape et eneste sett.

Ingen av sensajons-jentene har umiddelbart levd opp til de skyhøye forventningene som kom i etterkant av US Open, men i helgen kunne 19 år gamle Leylah Fernandez feire sitt andre WTA trofe da hun forsvarte tittelen i Monterrey, Mexico, en WTA 250.

Fernandez reddet totalt fem match-baller, kjempet seg til et avgjørende tiebreak der hun tok kommandoen over colombiske Camila Osorio og vant til slutt finalen med sett sifre 6-7(5), 6-4, 7-6(3).

Kinesisk seier i Lyon

I ukens andre WTA 250, 6e Sens Open i Lyon, Frankrike, slo kinesiske Zhang Shuai ukrainske Dayana Yastremska med sett sifre 3-6, 6-3, 6-4 i finalen.

Tittelen er Shuai sin tredje WTA tittel i karrieren.


Zhang Shuai vant turneringen i Lyon. Foto: Shutterstock.

Den Femte Grand Slam

Denne uken starter stor-turneringen Indian Wells, som både er en Masters for herrer og en WTA 1000 for kvinner, i den californiske ørkenen.

Turneringen skiller seg ut fra andre Masters turneringer ved å bestå av syv fremfor seks runder, like mange som i en Grand Slam. Forskjellen er at alle 32 seeda spillere mottar bye og står over første runde. I tillegg er det fortsatt snakk om best av tre sett for både herrer og kvinner.

Turneringen ble kansellert i 2020 pga covid, men dukket opp igjen på kalenderen i oktober i fjor da britiske Cameron Norrie slo Nikoloz Basilashvili i finalen. Casper Ruud røk ut i fjerde runde mot Diego Schwartzman.

Kvinnene starter på onsdag og herrene på torsdag. Trekningen for herrer kommer ut på tirsdag.

For mer info om Indian Wells og søster-turneringen i Miami, som sammen blir omtalt som The Sunshine Double, klikk her.


Stadium 1 i Indian Wells er verdens nest største permanente tennis-arena med en setekapasitet på ca 16.100. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv