Erin Routliffe fra New Zealand og Ulrikke Eikeri tapte første runde av Indian Wells på små marginer i et avgjørende match tie-break. Foto: Norges Tennisforbund og Facebook.

Eikeri og makker ute av Indian Wells

av | 12 mars, 2022 - 05:25 | Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Det startet bra, men Ulrikke Eikeri og hennes newzealandske makker tapte til slutt åpningskampen på små marginer.

Ulrikke Eikeri/Erin Routliffe – Marie Bouzkova/Lucie Hradecka: 1-2 (6-4, 0-6, 7-10)

Eikeri og Erin Routliffe var klare underdogs mot det etablerte doubles-paret fra Tsjekkia, men startet best og tok det første settet 6-4.

Tsjekkisk bakeri

I det andre settet ble tsjekkerne overlegne og vant samtlige games, det vil si 6-0, noe som i tennis-terminologi omtales som å servere motstanderne en smultring – eller i dette tilfellet at det tsjekkiske paret åpnet et bakeri midt i den californiske ørkenen.

Med 1-1 i sett skulle kampen avgjøres på et match-tiebreak, som vil si først til 10 poeng. Partene fulgte hverandre jevnt til 7-7 før favorittene dessverre rykket ifra på slutten og vant kampen på små marginer med 10-7.

Naturlig leder

Igjen ble vi vitne til en Eikeri-kamp der Nordstrand-spilleren er den parten som naturlig tar rollen som en leder og motivator ovenfor makkeren.

I motsetning til doubles-spesialister som kontinuerlig reiser rundt og spiller sammen og kjenner hverandre inn og ut, har Eikeri en ekstra utfordring med spillet da hun som regel må bli kjent med en helt ny makker på kort tid.

Til tross for dette har Norges beste kvinnelige tennisspiller hatt noen imponerende siste sesonger som bl.a har inkludert flere WTA finaler, hennes første WTA tittel, dominans i Billie Jean King Cup (tidligere Fed Cup) – og ikke minst oppnådd en personlig beste-ranking som nr. 43 som nå betyr at hun i praksis er direkte inne i alle Grand Slams og de fleste WTA 1000.

Vi håper å se Eikeri i Miami, også det en WTA 1000, om halvannen uke.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv