Casper Ruud slo Mikhail Kukushkin i fredagens åpningskamp i Davis Cup oppgjøret mot Kasakhstan. Foto: NTF/Espen Hildrup.

Davis Cup: 1-1 mellom Norge og Kasakhstan etter første dag

av | 4 mars, 2022 - 21:28 | Norsk

Norge kan for første gang i historien kvalifisere seg til det som omtales som Tennis VM.
  • Casper Ruud – Mikhail Kukushkin: 2-0 (6-1, 6-4)
  • Viktor Durasovic – Alexander Bublik: 0-2 (3-6, 2-6)

Norge spiller denne helgen sitt viktigste Davis Cup oppgjør noensinne da en seier over Kasakhstan betyr at Norge for første gang i historien vil kvalifisere seg til sluttspillet Davis Cup Finals, som i praksis er Herre-VM i tennis.

Med Casper Ruud og Viktor Durasovic som våpendragere, har Norge slått Barbados, Usbekistan og senest Ukraina i kvalifiseringen på vei til VM/Davis Cup Sluttspillet. Nå står Kasakhstan igjen som siste hinder.

Favorittene på begge sider leverte

Vinneren av oppgjøret mellom Norge og Kasakhstan avgjøres på best av fem kamper; fire i singles og en i doubles. Norge har flere spillere i stallen, men Ruud og Durasovic skal i utgangspunktet spille alle kampene for Norge.

Oppgjøret startet på fredag med Norges beste spiller Casper Ruud (ATP 8) som møtte Kasakhstans nest beste spiller Mikhail Kukushkin (ATP 160). Norges superstjerne skuffet ikke og vant kampen 6-1, 6-4.

I den påfølgende kampen slo Kasakhstans beste spiller Alexander Bublik (ATP 32) Norges nest beste spiller Viktor Durasovic (ATP 321) 6-3, 6-2.

Casper Ruud og Viktor Durasovic kan skrive ny norsk idrettshistorie på lørdag dersom Norge slår Kasakhstan og kvalifiserer seg til Tennis VM. Foto: Espen Hildrup.

Avgjøres på lørdag

Dermed er oppgjøret helt åpent når spillet gjenopptas lørdag kl 14:00.

Lørdagens spilleprogram:

I doubles-kampen har Kasakhstan fordelen av å stille med to doubles-eksperter; Andrey Golubev (ATP Doubles 27) og Aleksandr Nedovyesov (ATP Doubles 65) som møter Ruud og Durasovic i lørdagens første kamp.

Det kan vise seg å bli nøkkelkampen i oppgjøret, men samtidig har Viktor Durasovic en reell sjanse til å kunne slå Kasakhstans neste beste spille Mikhail Kukushkin.

En forutsetning er også at Ruud slår Alexander Bublik, noe han har gjort til vane ute på ATP touren.

Lørdagen blir uansett spennende.

Kampene, som spilles på Hasle i Oslo Tennis Arena, kan sees på VG+.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv