Argentina Open spilles på Buenos Aires Lawn Tennis Club. Foto: Wikipedia.

Ruud klar for den sør-amerikanske grus sesongen

av | 6 februar, 2022 - 13:43 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud er tittel kandidat i alle tre turneringene han skal spille de neste tre ukene.

Et overtråkk under trening førte til at Ruud ikke kunne gjennomføre Australian Open i januar, men er nå tilbake på ATP touren hvor han i kommende uke skal spille Argentina Open, en ATP 250 på grus.

Favoritt på papiret

Det var her Ruud vant karrierens første ATP tittel for to år tilbake. De 250 poengene for seieren forsvarer han fortsatt når han entrer turneringen som første seed i neste uke. Nummer to er Diego Schwartzman, Ruuds erkerival på grus, og som nå nyter fordelen av å spille på hjemmebane.

De to kan møtes i finalen. Før det kan Ruud møte Fabio Fognini, Dusan Lajovic og/eller Federico Delbonis.

Del Potro hinter om avskjed

Den argentinske tennis-helten Juan Martin Del Potro har fått wildcard i Buenos Aires og kan møte Ruud i semifinalen. Turneringen er Del Potro sin første på 30 måneder etter mye skadeplager – og den 33 år gamle argentineren går langt i å hinte at det nærmer seg slutten:

For å være ærlig så er jeg ikke her for å få et mirakuløst comeback, som jeg har gjort tidligere. Jeg er klar over de fysiske begrensningene mine. Vi får se, sier han til ATP.

– Jeg har alltid sagt jeg ikke skulle gi opp. Å ta farvel skal skje på banen, ikke på en konferanse

Juan Martin Del Potro er mest kjent for å vinne US Open i 2009. Foto: Argentina Open/Facebook.

Tøffere i Rio

Etter neste ukes Argentina Open, reiser Team Ruud videre til Rio hvor en ATP 500 venter. Her er Matteo Berrettini påmeldt og vil bli første seed foran Ruud.

Etter Rio går turen videre til Santiago hvor Ruud sannsynligvis blir første seedet igjen. Nordmannen forsvarer 150 poeng fra finale-tapet til Thiago Seyboth Wild for to år tilbake.

Opprinnelig skulle også Dominic Thiem deltatt på grusen i Sør Amerika, men den tidligere nummer tre i verden, har igjen måtte utsette comebacket pga ‘en setback, som ikke er relatert til håndledd’.

Dominic Thiem vant US Open i 2020, men har siden dengang slitt med bl.a håndleddet og har falt til nummer 37 på verdensrankingen.

Danske Holger Rune (ATP 97) har fått wildcard i Buenos Aires og er på motsatt side av Ruud på tablået. Foto: Argentina Open/Facebook.

Casper Ruud har bye i første runde og møter vinneren av Roberto Carballes Baena (ATP 76) og en kval-spiller i runde to. Den kampen går sannsynligvis ikke før på onsdag eller torsdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv