Alexander Bublik vant karrierens første ATP tittel i Montepellier. Foto: Shutterstock.

Tre titler på tre kontinenter

av | 7 februar, 2022 - 11:15 | Internasjonalt

Tre ATP turneringer ble spilt i forrige uke - her er vinnerne.

Etter en måned i Australia, spredte ATP touren seg til tre ulike kontinenter da Australian Open ble ferdig den 31. januar.

Alexander Bublik fra Kasakhstan overasket publikum og fans da han slo storfavoritt Alexander Zverev i finalen av Süd de France Open, en ATP 250 på hardcourt i Montpellier, Frankrike.

Etter 70 minutter og settsiffer 6-4, 6-3, kunne Bublik juble for sin aller første ATP tittel.

Jeg har spilt fire finaler tidligere og i den femte vant jeg mot en stor spiller – Sascha, sa mannen fra Kasakhstan etter kampen.

Sascha, som er kallenavnet til Alexander Zverev, er rangert nummer tre i verden etter en solid 2021 sesong hvor han bl.a vant OL gull, ATP Finals og to Masters titler.

Varsko til Norge

Søndagens historiske seier til Alexander Bublik kommer bare en måned før Norge tar imot Kasakhstan i Oslo Tennis Arena, for å spille om deltakelse i Davis Cup sluttspillet i november.

Etter at Norge har slått Barbados, Usbekistan og Ukraina i kvalifiseringen – står nå Kasakhstan igjen som siste hinder før Norge kan delta i det som kan kalles for Tennis VM.

Norge har aldri tidligere deltatt i Davis Cup sluttspillet. Kampen Norge – Kasakhstan spilles fredag og lørdag 4-5. mars.

Karrierens første ATP tittel kom bare en måned før Alexander Bublik møter Norge i Davis Cup på Hasle. Foto: Shutterstock.

I Cordoba gikk Albert Ramos-Vinolas til topps etter han slo den chilenske kval-spilleren Alejandro Tabilo 2-1 i finalen. Tittelen er 34 år gamle Ramos-Vinolas sin fjerde i karrieren. Alle spanjolens titler har kommet på grus og tilhører kategorien ATP 250.

Turneringens første seed, Diego Schwartzman, ble slått ut av turneringen i semifinalen, mot tapende finalist Alejandro Tabilo.

Albert Ramos-Vinolas vant Cordoba Open i Argentina. Foto: Shutterstock.

Finlands Emil Ruusuvuori hadde sjansen til å vinne sin første ATP tittel da han nådde finalen av Tata Open i India, men ble slått 1-2 av 32 år gamle Joao Sousa fra Portugal.

Tittelen er Sousa sin fjerde i karrieren.

Til tross for en befolkning på nærmere 1.4 milliarder mennesker, er India en liten tennis-nasjon representert med kun en ATP 250 på tennis-kalenderen. Foto: Shutterstock.

Det ble ikke spilt noen WTA turneringer på toppnivå i uken som gikk.

Denne ukens turneringer (7.02 – 13.02)

ATP

  • Rotterdam Open – ATP 500 – Hardcourt. Første seed er Stefanos Tsitsipas.
  • Argentina Open – ATP 250 – Grus. Casper Ruud er første seed, har bye og møter vinneren av Roberto Carballes Baena og Nicolas Jarry i runde to. Den kampen spilles på onsdag eller torsdag.
  • Dallas Open – ATP 250 – Hardcourt. Første seed er Taylor Fritz.

WTA

  • St. Petersburg Ladies Trophy – WTA 500 – Hardcourt. Ulrikke Eikeri deltar i doubles-grenen sammen med sin slovakiske makker Viktoria Kuzmova. Eikeri prøvde å kvalifisere seg til singles-spill, men tapte i runde to. St. Petersburg singles har et startfelt på 32, men ingen byes for toppseedete spillere. Første seed er Maria Sakkari (WTA 7). Daria Kasatkina vant turneringen i fjor.

Ulrikke Eikeri er klar for doubles-spill i St. Petersburg. Foto: WTA/Facebook.

Leserspørsmål: Hvor kan man se WTA kamper i Norge?

WTA TV
Ingen norske TV kanaler eller strømmetjenester har rettigheter til å vise kvinne-tennis (WTA). For nordmenn som vil følge Ulrikke Eikeri og andre som spiller på WTA touren, er det WTA TV som gjelder. Tjenesten er web-basert, dvs si det er ikke en egen app, men kjører gjennom nettleseren.

Nettleser kontra app gjør PC til den enkleste måten å se WTA TV, selv om det fortsatt fungerer ok på en mobil/nettbrett.

WTA TV fikk nylig et etterlengtet ansiktsløft, men enkelte begrensninger som manglende chromecast-støtte, gjør at WTA TV fortsetter å halte bak Tennis TV som et brukervennlig underholdningssted.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv