Ulrikke Eikeri starter 2022 sesongen i Adelaide. Foto: WTA.

Ulrikke Eikeri er singles og doubles i Adelaide

av | 3 januar, 2022 - 08:44 | Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Nordstrand-spilleren kvalifiserte seg inn til singles-delen av WTA 500 turneringen i Adelaide - i doubles er hun direkte kvalifisert.

2021 var et av Ulrikke Eikeri sitt aller beste tennis-år. Blant milepælene hun oppnådde under fjoråret var inntreden i Topp 100 og første WTA tittel – begge i doubles. 29 åringen fra Oslo er nå rangert nummer 61 i verden i doubles.

Travel uke i Sør-Australia

Men Eikeri kan en ting og to om singles-spill også.

Natt til mandag, mens det norske herrelaget gikk på et sviende nederlag i ATP Cup i Sydney, booket Eikeri seg kamptrening før Australian Open ved å kvalifisere seg inn i singles-delen av WTA 500 turneringen Adelaide International, i hovedstaden i Sør-Australia.

Først slo hun 12. seed Susan Bandeechi fra Sveits i strake sett. I kval-finalen snudde hun kampen mot den australske 17 åringen Charlotte Kempenaers-Pocz.

– Jeg hadde dårlig treff i dag, møtte en tricky spiller, men kjempet meg til seier, sa Eikeri til Tennis Norge etter at kval-finalen var vunnet.

Dermed blir det en travel uke for Eikeri som sammen med den russiske spilleren Anna Blinkova, også deltar i doubles.

Den høye doubles-rankingen til Eikeri sørger for at det blir Grand Slam spill når Australian Open starter om to uker. Makkeren der er spanske Aliona Bolsova.

Uken før Australian Open skal Eikeri enten spille en ny WTA i Adelaide eller Melbourne.

Dansk selskap

Også Holger Rune fra Danmark kvalifiserte seg inn til turnerings spill i Adelaide denne uken. Herrenes utgave er derimot av kategorien 250.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv