Aliona Bolsova (t.v) og Ulrikke Eikeri har vært en suksess under årets Australian Open. Foto: Twitter/WTA Privat.

Eikeri og Bolsova ute av Australian Open

av | 23 januar, 2022 - 04:25 | Australian Open, Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Den norsk-spanske duoen Ulrikke Eikeri og Aliona Bolsova ledet 4-1 i det avgjørende settet, men tapte til slutt i super-tiebreaker.

Ulrikke Eikeri/Aliona Bolsova – Anna Dalinina/Beatriz Hadad Maia: 1-2 (6-3, 4-6, (5)6-7)

Det så lenge ut som om Ulrikke Eikeri og hennes spanske makker Aliona Bolsova skulle vinne tredje runde oppgjøret mot motstanderne fra Kasakhstan og Brasil.

Den norsk-spanske duoen var best i det første settet som de vant 6-3 og startet også best i det andre settet før motstanderne overtok momentumet og vant settet 6-4 med et sent servebrudd.

Gav i fra seg 4-1 ledelse i det tredje settet

Dermed skulle plassen om en kvartfinale avgjøres i et avgjørende tredje sett. Eikeri og Bolsova fikk full kontroll etter at de vant tre strake games og var plutselig oppe i en 4-1 ledelse med to brudd i ryggen.

Men brasilianske Beatriz Hadad Maia var uten tvil den beste av dem fire utøverne og ene og alene jobbet hun inn poeng etter poeng. Fra 1-4, vant motstanderne de neste fire games og ledet 5-4, men spillerne var tilbake på serve.

Uten flere serve-brudd, ble resultatet stående på 6-6 og nå skulle alt avgjøres på et super-tiebreak; første til 10 frem for 7, men fortsatt med to poengs margin.

Dessverre kom Eikeri og Bolsova skjevt ut fra start og lå kjapt under 0-3. Den norske-spanske duoen klarte aldri å finne nytt moment og tapte til slutt tie-breaket 5-10.

Suksessfull uke i Melbourne

Ulrikke Eikeri har all grunn til å være fornøyd med innstasen i Australian Open. Med all sannsynlighet har hun brutt Topp 50 når den neste offisielle ranking-oppdateringen kommer mandag 1. februar. Fra et utbryter år i 2021, har Eikeri allerede satt nye rekorder. I tillegg til rankingen som gjenstår å bli fastsatt (Live ligger hun på 46..plass), men hun har også nytt beste resultat i Grand Slam med en tredje runde.

Bare marginer og litt tilfeldigheter hindret henne fra å nå kvartfinalen.

Som en trøstepremie fikk EIkeri med seg ca 208.000 kroner for innsatsen.

Vi spår et suksessfullt 2022 for Ulrikke Eikeri.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv