Avstanden blir mindre, men Alexander Zverev er fortsatt noen hakk giftere enn Casper Ruud på tennisbanen. Foto: Eurosport.

Zverev slo Ruud ut av Paris Masters

av | 6 november, 2021 - 01:01 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud tapte kvartfinalen i Paris Masters mot OL-vinner Alexander Zverev fra Tyskland.

Casper Ruud – Alexander Zverev: 0-2 (5-7, 4-6)

Sammen troner de på toppen med flest ATP titler for sesongen (5). Sammen vant de Laver Cup i høst, sammen skal de til ATP Finals om en god uke og sammen befinner de seg på Topp 10.

Tross et 0-2 tap til Alexander Zverev i fredagens kvartfinale i Paris; Casper Ruud demonstrerte at avstanden til verdens aller beste spillere blir mindre og mindre.

Toppkamp: Nummer 4 mot nummer 8 i verden

Ruud måtte redde kampens første breakball i kampens niende game, men overlevde trusselen. I hans neste serve-game på stillingen 5-5 økte Zverev presset og Ruud måtte redde ytterliggere to breakballer, men da den tredje kom, tok Zverev vare på sjansen og brøt opp til 6-5 og fulgte opp med å serve inn settet 7-5.

Zverev tok kommandoen i andre settet med et tidlig brudd, men i det påfølgende game jobbet Ruud seg frem til 40-0 på Zverev sin serve uten at han klarte å utnytte dem – Zverev sin dødelige serve reddet han ut av trøbbel.

Da Ruud servet på 2-4 måtte han redde fem breakballer etter et voldsomt press fra den ferske OL-vinneren, men nordmannen kom seg levende gjennom, men lå fortsatt et brudd bak.

Når ingen flere brudd muligheter meldte seg, kunne Zverev til slutt serve inn settet 6-4 og kampen 2-0, men det var langt ifra noen overkjøring av en Ruud som hadde sine sjanser og leverte noen blanke games mot nummer fire i verden.

Spillerne takker for kampen. Foto: Eurosport.

Ingen Stockholm

I en vanlig sesong er Paris Masters den siste turneringen på kalenderen før ATP Finals, men pga Covid-19, snek ATP 250 turneringen Stockholm Open seg inn i uken etter Paris. I tillegg ble det sent besluttet at turneringen også skulle være tellende mot ATP Sluttspillet.

Etter Ruud sensasjonelt sikret plass til ATP Sluttspillet med seier over Marcos Giron på torsdag, har Team Ruud besluttet å trekke seg fra neste ukes Stockholm Open, så nordmannen får en ukes hvile før ATP Finals.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv