Viktor Durasovic kvalifiserte seg inn til Stockholm Open og trakk Andy Murray i første runde. Foto: Eurosport.

Tapte ilddåp

av | 9 november, 2021 - 21:33 | Norsk, Viktor Durasovic

Viktor Durasovic møtte selveste Andy Murray i sin første kamp i ATP-sammenheng

Viktor Durasovic – Andy Murray: 0-2 (1-6, (7)6-7)

Norges nest beste herrespiller Viktor Durasovic (ATP 354) kvalifiserte seg i løpet av helgen inn til ATP 250 turneringen Stockholm Open og trakk wildcardet Andy Murray i første runde.

Kvalifiseringen markerte en milepæl for Durasovic som aldri tidligere hadde spilt en kamp i hovedtablået av en ATP turnering. I tillegg ble han matchet mot tidligere verdensener Andy Murray.

Trekningen er verken negativt eller positivt. Det blir bare en bra erfaring og jeg tenker å bruke det for alt det er verdt. Det blir gøy. Min største oppgave blir egentlig bare å prøve å nyte dette. Og forhåpentligvis kan jeg gi han litt kamp, sa Durasovic til Discovery før storkampen tirsdag kveld.

Andy Murray. Foto: Eurosport.

Klatrer på verdensrankingen

Og Durasovic gav Murray kamp, men ikke før i det andre settet som gikk til tie-break etter at spillerne hadde brutt hverandre en gang hver.

Durasovic reddet to match-baller og hadde sett-ball på Murray sin serve, men skotten slo tilbake og tok tie-breaket 9-7 og kampen 2-0 etter å ha vunnet det første settet 6-1.

Med norske øyne var det synd Durasovic brukte et sett til å bli klar for kamp, men samtidig fikk nordmannen demonstrert at han kan konkurrere på ATP nivå mot bunnsolide spillere når han finner rytmen.

Stockholm har uansett vært en suksess for Durasovic som i tillegg til erfaringen ligger an til å klatre nærmere 20. plasser på verdensrankingen og får med seg rundt 65.000 kroner i premiepenger.

Foto: Eurosport.

Nekter å pensjonere seg

Den tidligere verdenseneren Murray har slitt med skader de siste årene og vært gjennom en rekke operasjoner, inkludert å få en kunstig hofte.

Tross skader nekter 34 åringen å pensjonere seg. Ved god hjelp av wildcards fra generøse turneringer har Murray igjen blitt et fast innslag på ATP-kalenderen og har jobbet seg tilbake til å være nummer 109 i verden.

Senest i september møtte han Casper Ruud i San Diego, hvor nordmannen endte opp med å vinne sin femte ATP-tittel i 2021 – og den første på hardcourt noensinne.

Svensk nedtur

Begge de svenske deltakerne i Stockholm; Elias Ymer og Leo Borg, tapte i første runde av turneringen.

Jannik Sinner er første seed og møter Andy Murray i runde to.

Relaterte artikler

Nytt magasin ute

Nytt magasin ute

Vårutgaven av Magasinet Tennis Norge er ute – kan kjøpes på Narvesen storkiosk eller på nett.

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Nytt magasin ute

Nytt magasin ute

Vårutgaven av Magasinet Tennis Norge er ute – kan kjøpes på Narvesen storkiosk eller på nett.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv