Han bare fortsetter å levere og levere: Casper Ruud. Foto: Shutterstock.

Vant årets femte tittel – denne gang på hardcourt

av | 4 oktober, 2021 - 02:17 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud overkjørte Cameron Norrie og vant San Diego Open.

Casper Ruud – Cameron Norrie: 2-0 (6-0, 6-2)

Casper Ruud er nå den spilleren som har vunnet flest ATP titler i år (5) etter han natt til mandag slo britiske Cameron Norrie i finalen av San Diego Open.

Foto: Facebook/USOTC.

Overkjøring

Det var knyttet store forventninger til kampen etter både Ruud og Norrie vant sine semifinaler i knalltøffe oppgjør mot henholdsvis Grigor Dimitrov og Andrey Rublev.

26 år gamle Cameron Norrie (ATP 28) kom inn i finalen med flere x-faktorer i bagasjen; han slo ut første seed i San Diego, er på sin høyeste ranking og vant sin første tittel i år.

På den andre siden av nettet; nummer 10 i verden Casper Ruud som i San Diego har funnet frem et nytt toppnivå og omsider fått gjennombruddet han trengte på hardcourt.

Det lå an til å bli en liten blockbuster av en finale.

Istedenfor ble fasit i første sett 6-0 til Ruud etter 27 minutter med spill. Det vil si nordmannen brukte i gjennomsnitt 4 minutter og 30 sekunder på hvert av de seks games.

Briten virket nervøs og ukomfortabel.

Ruud på sin side fortsatte i det samme selvsikre sporet han har vært i gjennom hele uken i San Diego.

Cameron Norrie klarte aldri å snu trenden. Det andre settet vant Ruud 6-2.

– En av de beste kampene jeg har spilt, sa Ruud etter kampen.

The Real Thing

Ruud fikk overlevert trofeet av den levende australske legenden Rod Laver som ifølge turneringsarrangøren hadde omtalt Ruud som ‘…the real thing’. Laver var også tilstede i forrige ukes Laver Cup hvor han delte ut trofeet til Ruud og resten av Team Europa.

Milepæler på rekke og rad

Tittelen er Ruuds mest velfortjente av de totalt seks ATP titlene han nå har i skapet. Først og fremst fordi han spiller bedre enn noensinne, han møtte sterke formspillere – og det var på hardcourt, noe som er et kjærkomment gjennombrudd etter at Ruud noe urettferdig har blitt stemplet som en grus-spiller.

Hardcourt-Ruud er nå en realitet.

2021 har allerede lenge vært Ruuds beste sesong, men nordmannen bare fortsetter å levere og levere. Fem titler så langt hvorav tre kom på tre uker.

Han brøt inn i Topp 10 i verden, deltok i prestisje-turneringen Laver Cup og er en sterk kandidat til å nå elite-turneringen ATP Finals i november.

Cameron Norrie (ATP 28) tapte finalen i San Diego. Foto: Wikipedia

Inn i ørkenen

Etter at Asia ble kansellert for hele 2021 sesongen pga covid, fikk Barnes Tennis Center i San Diego tildelt ATP-lisens for et år til å gjennomføre en ATP 250 turnering i oktober, som en oppvarming til Masters-turneringen Indian Wells, som starter på torsdag.

Det betyr at Team Ruud forlater kysten og reiser rett inn i den californiske ørkenen der ‘Den Femte Grand Slam’ venter.

Hovedbanen i Indian Wells er verdens nest største tennis-arena etter Arthur Ashe Stadium med en kapasitet på 16.102 plasser. Foto: Shutterstock.

Race to Torino

Tittelen i San Diego gav nordmannen 250 ferske ranking-poeng og plasserer Ruud på 8.plass i kvalifiseringen til ATP Sluttspillet hvor årets åtte beste spillere møtes i Tennisens Champions League i Torino i november.

Kampen om de åtte plassene er beinhard og hver turnering frem til november vil ha betydning om hvem som sikrer seg plass.

Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas er allerede sikret en plass i Torino. Ruud og resten kjemper nå om de fire siste. Rafael Nadal har uttalt at han er ferdigspilt for 2021.

Matteo Berrettini og Andrey Rublev er også rimelig sikre. I praksis kjemper Ruud om en av de to siste plassene og hans tetteste konkurrenter er Hubert Hurkacz, Jannik Sinner og Felix Auger-Aliassime.

For seieren i San Diego mottok nordmannen ca 800.000 kroner i premiepenger.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv