Ulrikke Eikeri forlater Indian Wells med ny bestenotering i doubles. Foto: Norges Tennisforbund.

Ute av Indian Wells

av | 11 oktober, 2021 - 07:58 | Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Mot verdens beste doubles-par måtte Ulrikke Eikeri og hennes hviterussiske makker gi tapt.

Ulrikke Eikeri/Aliaksandra Sasnovich – Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova: 0-2 (3-6, 2-6)

Ulrikke Eikeri og Aliaksandra Sasnovich fikk en brutal oppgave i runde to av Indian Wells da de natt til mandag møtte nummer en og to i verden i doubles; tsjekkerne Barbora Krejcikova og Katerina Siniakova.

Førstnevnte er i tillegg til å være nummer en i doubles også nummer fem i singles, godt hjulpet av at hun overaskende vant Roland Garros tidligere i år. Frem til da var hun hovedsakelig ansett som en doubles-spiller.

Too little, too late

Det norsk-hviterussiske makkerparet ble brutt tidlig i det første settet, men kom seg ajour igjen med et brudd tilbake før det tsjekkiske superparet kvitterte med et dobbel-brudd og fikk stålkontroll på det første settet med 5-1.

Nok et brudd tilbake var for Eikeri og Sasnovich var ‘too little, too late’. Det første settet tapte de 3-6.

I det andre settet ble overmakten igjen for stor da tsjekkerne startet med et dobbel-brudd og var kjapt oppe i en 4-0 ledelse. Til tross for et brudd tilbake, hadde tsjekkerne full kontroll da de til slutt servet inn det andre settet 6-2 og sikret seieren i strake sett.

Dette var andre gang på en drøy måned at Eikeri fikk brynet seg på verdens beste doubles-par. I US Open røk hun og makker Elixane Lechemia ut mot Elise Mertens og Su-Wei Hsieh som da var nummer en og to i verden. I dag er de nummer tre og fire.

Klatrer videre på rankingen

Norges beste kvinnelige tennisspiller Ulrikke Eikeri har hatt en solid 2021 sesong som bl.a har inkludert hennes første WTA finale og ny bestenotering i doubles.

Fremgangen har medført at Eikeri har fått innpass i WTA 1000 turneringer, bl.a Canada Masters hvor hun nådde kvartfinalen i august.

For innsatsen i Indian Wells får Eikeri 120 ferske ranking-poeng, noe som foreløpig sender henne opp til en ny bestenotering som nummer 76 i doubles.

Fordi Indian Wells går over to uker antas det at det ikke vil komme en offisiell ranking-oppdatering før mandag om en uke..

Doubles-makkeren til Eikeri, hviterussiske Aliaksandra Sasnovich, deltar også i singles hvor hun har skapt overskrifter etter at hun først slo US Open sensasjonen Emma Raducanu i andre runde før hun tidligere på søndag slo Simona Halep i runde tre.

Sasnovich er rangert nummer 100 i singles. I fjerde runde møter hun landskvinnen Victoria Azarenka.

Aliaksandra Sasnovich. Foto: Shutterstock

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv