Ingen har vunnet flere ATP titler (5) enn Casper Ruud så langt i år. Foto: Shutterstock.

Tap i ørkenen

av | 13 oktober, 2021 - 22:13 | Casper Ruud, Internasjonalt

Argentinske Diego Schwartzman slo Casper Ruud ut av Indian Wells.

Casper Ruud – Diego Schwartzman: 0-2 (3-6, 3-6)

Vinnerrekken til Casper Ruud er over for denne gang etter han tapte i strake sett til en giftig Schwartzman (ATP 15) i fjerde runde av Masters-turneringen Indian Wells i California.

En tydelig sliten Ruud havnet på etterskudd fra start og fikk aldri skikkelig kontroll på serven, noe motstanderen utnyttet og presset nordmannen i hvert eneste serve-game.

Det var likevel små marginer mellom spillerne, men argentineren vant de fleste duellene og nordmannen gjorde uvanlig mange feil. Da Ruud fikk lettere fysisk behandling i den ene pausen ble det åpenbart at den siste tidens hardkjør har kostet på kreftene.

Ruud var nær å bryte tilbake, men Schwartzman tok til slutt det første settet 6-3.

Nordmannen nektet å gi opp tross smerter og motstand, fikk en god start i det andre settet med 2-0, men en dødelig kjapp Schwartzman hadde større overskudd enn nordmannen og snudde et jevnt andre sett fra 0-2 til 6-3.

Diego Schwartzman er bare 1.70 høy, men er en lynkjapp teknikker i returspillet. Statistikken mellom Schwartzman og Ruud er nå 5-2 til argentineren. Foto: Shutterstock.

Fortsatt gode sjanser til Torino – Hurkacz kan ta en Reverse Sunshine Doubles

For å komme til fjerde runde i Indian Wells får Ruud 90 viktige poeng til ATP Sluttspillet Race to Torino i november. Det er foreløpig ikke noen akutt dramatikk der, og Ruud vil tåle å bli forbigått av polske Hubert Hurkacz, som puster Ruud i nakken på ranking og Racet.

En liten kuriositet er at dersom Hurkacz ender opp med å vinne Indian Wells vil han gjennomføre en Sunhsine Doubles, altså å vinne begge 7-runder Masters gigant-turneringene som spilles over 10 dager fremfor de vanlige 7.

Polakken sjokkerte verden da han gikk til topps i Miami i april. I finalen slo han Jannik Sinner. Opprinnelig skulle alle De Tre Store delta i Miami i år, men alle tre endte opp med å kansellere og dermed var tittelen ‘up in the air’.

Vanligvis spilles Indian Wells før Miami, men California var ikke helt i korona-balanse når årets turnering etter planen skulle starte i april. Istedenfor ble den satt opp i oktober.

Hurkacz har dermed muligheten til å ta en ny rekord: å ta en reverse Sunshine Double – først Miami så Indian Wells.

For fjerde runde i Indian Wells får Ruud nøyaktig den samme premiesummen som han fikk for å vinne San Diego Open i forrige uke: $92.000 eller ca 800.000 nok.

Neste turnering for Ruud blir ATP 500 innendørs hardcourt i Wien om noen uker. Der ligger Ruud an til å bli seedet nummer 4 for øyeblikket.

Gigantisk arena

Kampen ble spilt på hovedbanen i tennis-anlegget i Indian Wells. Banen som enkelt bærer navnet Stadium 1 er verdens nest største tennis-stadium.

Stadium 1 i Indian Wells er verdens nest største permanente tennis-stadion etter Arthur Ashe med en kapasitet på 16.102 seteplasser. Foto: Shutterstock.

Bakgrunn: Fenomenet i ørkenen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv