Casper Ruud tapte i runde to av US Open. Foto: Eurosport.

Ute av US Open

av | 1 september, 2021 - 21:57 | Casper Ruud, Internasjonalt, US Open

Casper Ruud tapte for den nederlandske kval-spilleren Botic Van De Zandschulp.

Casper Ruud – Botic Van De Zandschulp: 1-3 (6-3, 4-6, 3-6, 4-6)

Casper Ruud startet bra, men fant aldri helt rytmen mot den noe enigmatiske kval-spilleren Botic Van De Zandschulp.

Nederlenderen spiller vanligvis på Challenger touren og har en forholdsvis kort historikk i ATP sammenheng, men har gjort seg bemerket ved å kvalifisere inn i flere Grand Slams der han produsert resultater, bl.a å komme tilbake fra 0-2 i sett og vinne kampen.

Med 191 cm over bakken har han utviklet en dødelig serve og kan true de fleste på banen når han opprettholder sitt toppnivå, noe Ruud fikk erfare på onsdag.

Botic Van De Zandschulp. Foto: Eurosport.

Startet bra – endte dårlig

Ruud ble brutt i åpningsgamet og nederlenderen fulgte opp med å serve inn 2-0 før nordmannen fikk kalibrert spillet sitt. Resultatet ble at Snarøya-mannen vant de påfølgende fem games inkludert et dobbelt brudd før han til slutt servet inn det første settet 6-3.

Regn forårsaket pause i det andre settet som var preget av jevnt spill. Da Ruud skulle serve på 4-5 slurvet han nok til å gi tre settballer til nederlenderen. Ruud reddet de to første uten å få inn første-serven, men når første-serven satt på den tredje settballen sviktet volley-spillet og nederlenderen snappet til seg det andre settet 6-4.

I det tredje settet fikk ikke Ruud utnyttet bruddmulighetene sine. Istedenfor brøt Zandschulp til 4-2 og lukket døren for Ruud før han servet inn settet 6-3.

Med 1-2 i sett måtte Ruud vinne det neste settet for å holde seg i live i turneringen. Dessverre fant nordmannen aldri den gode rytmen og motstanderens selvtillit vokste.

Igjen misset Ruud sine bruddmuligheter mens nederlenderen tok vare på sine sjanser, brøt Ruud en gang i det fjerde settet og holdt samtlige serve-games før han servet inn det fjerde settet 6-4 og kampen 3-1.

Casper Ruud forlater ikke New York enda. Sammen med Miomir Kecmanovic deltar han i doubles.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv