Malene Helgø har tatt et lite kvantesprang på rankingen det siste året. Foto: Ralf Reinecke.

Stø kurs mot Grand Slam

av | 24 september, 2021 - 17:15 | Malene Helgø, Norsk

Malene Helgø har klatret 250 plasser på verdensrankingen siden i fjor sommer.

Da korona-pandemien suspenderte all tennis og satte spillerne i karantene i fjor, forstod Furuset-jenta Malene Helgø at hun stod ovenfor et nytt hinder i sin unge tenniskarriere.

– Det er viktig å være sterk i hodet nå, sa hun til Tennis Norge i mai 2020. Da var hun 20 år gammel og rangert nummer 604 i verden.

Planen var allerede lagt – Helgø skulle komme sterkere ut av krisen.

Flere solide resultater på ITF touren har åpnet nye dører for Malene Helgø. Foto: Ralf Reinecke.

Karrierebeste

Siden den gang, og fra tennisen gradvis åpnet igjen i august i fjor, har hun klatret nøyaktig 250 plasser og befinner seg nå på karriere-beste som nummer 354 i verden. Det er en prestasjon som har passert litt under radaren hjemme i Norge.

Rankingen betyr at Helgø får direkte innpass i større og større ITF turneringer samtidig som hun er 100 plasser i fra å få spille kvalifisering til Grand Slam turneringer.

Jernkvinnen

Prestasjonen blir enda større med tanke på at Helgø har jobbet med begrensede ressurser sammenlignet med mange andre spillere på touren. Det skillet blir nå enda større.

– Jeg har et team rundt meg som hjelper, men det nåværende budsjettet setter klare begrensninger på hvor mye støtte jeg kan tillate meg.

Helgø trekker særlig frem betydningen av å kunne ha med en trener når hun reiser på turneringer.

– Jeg har hatt med trener noen ganger og forskjellen er enorm. Å få feedback etter en kamp på hva som fungerer og hva som må terpes på, har hjulpet meg veldig.

Foto: Ralf Reinecke.

Ønsker flere sponsorer

For å kunne ta videre steg mot toppen, innser Helgø nå at hun trenger flere sponsorer. Pengepremiene hun mottar fra ITF turneringer er svært beskjedne og selv en seier er sjeldent nok til å kunne dekke utgiftene til å ha med en trener på touren – noe som nesten er en forutsetning for å kunne nå toppen.

Samtidig poengterer Helgø at hun veldig fornøyd med oppfølgingen og støtten hun har fått fra Norges Tennisforbund og sine eksisterende sponsorer.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv