Viktor Durasovic leverte topptennis mot den usbekiske veteranen Denis Istomin. Foto: Discovery+.

Solid norsk ledelse i Davis Cup

av | 17 september, 2021 - 21:52 | Norsk

Norge vant begge kampene mot Usbekistan fredag kveld - oppgjøret avgjøres lørdag.

Norge – Usbekistan: 2-0

Casper Ruud – Khumoyun Sultanov: 2-0 (6-3, 6-3)

Viktor Durasovic – Denis Istomin: 2-0 (6-4, 6-4)

Davis Cup er navnet på Tennis-VM for herrer. Verdens nasjoner deles inn i grupper som gjennom knock-out-spill avanserer gjennom kvalifisering for til slutt å bli blant de siste åtte lag som spiller om VM tittelen i sluttspillet.

Som et ledd i denne prosessen spiller Norge denne helgen mot Usbekistan i Oslo Tennis Arena på Hasle. Formatet er best av fem kamper. Vinneren avanserer videre til kvalifiseringsfinale til neste års sluttspill.

Durasovic i fyr og flamme

Oppgjøret startet med to singel-kamper på fredag. Først slo Casper Ruud Usbekistans nest beste spiller Khumoyun Sultanov (ATP 418) i strake sett, før Viktor Durasovic kopierte bragden mot Usbekistans beste spiller gjennom tidene; Denis Istomin, som på sitt beste var nummer 33 i verden.

35 åringen, nå rangert nummer 226 i verden, har fortsatt et stort spill i seg, men ble satt på plass av en Viktor Durasovic som leverte noe av den beste tennisen gjennom karrieren.

Nordmannen hadde en bunnsolid serve og var giftig i returspillet. Et brudd i hvert sett var nok, og Norge fikk en drømmestart med 2-0.

Spillet fortsetter på lørdag med en doubles-kamp. Dersom Norge vinner den er oppgjøret avgjort.

Norges Davis Cup lag. Fra høyre: Casper Ruud, Viktor Durasovic, Simen Sunde Bratholm, kaptein Anders Håseth og Christian Ruud. Foto: Norges Tennisforbund.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Helgø i fyr og flamme

Helgø i fyr og flamme

Malene Helgø vant sin tredje strake turnering – har vunnet de siste 17 kampene på ITF touren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv