Novak Djokovic og Daniil Medvedev – nummer 1 og 2 i verden møtes søndag i US Open finalen. Foto: Eurosport/Shutterstock.

Djokovic og Medvedev til ny finale

av | 11 september, 2021 - 05:55 | Internasjonalt, US Open

US Open Fredag: Novak Djokovic måtte ut i fem sett for å slå OL-vinner Alexander Zverev. Daniil Medvedev med stålkontroll mot Felix Auger-Aliassime.

Fredagens semifinaler:

Daniil Medvedev – Felix Auger-Aliassime: 3-0 (6-4, 7-5, 6-2)

Novak Djokovic – Alexander Zverev: 3-2 (4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2)

Herrefinalen i årets US Open er satt: Verdensener Novak Djokovic møter verdenstoer Daniil Medvedev etter de begge vant sine semifinaler i New York på fredag.

Forrige gang de møttes på tennisbanen var i Australian Open-finalen i februar, da vant Djokovic 3-0.

Medvedev i cruise-control

Daniil Medvedev har hatt en forholdsvis enkel vei til finalen. Før fredagens semifinale hadde han kun møtt en seedet spiller; Daniel Evans (24).

Russeren har likevel vist klasse og presisjon i løpet av de siste to ukene i New York – og er velfortjent i sin tredje Grand Slam finale etter han knuste den canadiske 21-åringen Felix Auger-Aliassime i strake sett på fredag.

Felix hadde sin perioder i kampen – og har gjennom turneringen vist at med Onkel Toni Nadal på trenersiden har han tatt nye steg – men det mentale spillet er kanskje den mest akutte utfordringen som må ordnes før han når nye høyder. Det var synd for turneringen at Carlos Alcaraz måtte kaste inn håndkleet i kvartfinalen dem imellom.

Mot en sylskarp Daniil Medvedev var han uansett sjanseløs fra start.

Medvedevs aller første Grand Slam finale kom nettopp her i New York for to år siden – da endte det med tap til Rafael Nadal. Så kom sjanse nummer to i Australia i år.

Kjempet knallhardt for å holde drømmen i live

Dersom alle gode ting skal bli tre for Medvedev, må han spille sin livs kamp på søndag hvis han skal slå en rekord-jagende serber.

Djokovic bestod kanskje den tøffeste testen for sesongen da han slo en ‘red-hot’ Alexander Zverev 3-2 i fredagens andre semifinale, og endte dermed tyskeren sin vinnerrekke på 16 strake kamper, en prestasjon som resulterte i OL-gull i Tokyo og Cincinnati Masters for Zverev.

Zverev fikk best start da han vant det første settet 6-4 og satte press på verdenseneren fra start. Serberen hevet nivået sitt, slo tilbake og vant de to neste settene før Zverev utlignet til 2-2 og monsterkampen gikk oppskriftsmessig til et avgjørende femte sett.

Det ble alt annet en spennende da Djokovic – med blod på tann – tok kontroll fra start, fikk inn et dobbelt-brudd, ledet 5-0 og brøt til slutt inn til 6-2 etter noen ekstrarunder.

Kan bli GOAT på søndag

Forrige gang Djokovic og Zverev møttes var i semifinalen i OL. Da knuste Zverev serberen sin ultimate drøm; sjansen til en Kalender Golden Slam; alle fire Grand Slams samt OL-gull i samme kalender år.

OL-gullet røk, men Djokovic hadde fortsatt muligheten til å ta en Kalender Slam, en prestasjon som ikke har blitt utført siden 1969 da Rod Laver gjorde det for andre gang.

Den prestasjonen er han nå en seier unna. Dersom Djokovic kommer i mål, vil han også forbipassere Roger Federer og Rafael Nadal i antall Grand Slams og ta totalen til 21.

Det vil isolert sett være nok til å krone serberen til Greatest Of All Time.

Men først må han nedkjempe en sulten og utålmodig russisk bjørn som er moden for å høste sin første Grand Slam tittel som en av den nye generasjonens aller største spillere.

Scenen er satt – utfallet av søndagens finale blir enten et symbolsk generasjonsskifte; vi har fortsatt til gode å se en av De Tre Store bli slått av en ung utfordrer i en GS-finale…..eller….Kalender Grand Slam og kroningen av GOAT.

Herrefinalen ventes å starte kl 22 norsk tid søndag, i mellomtiden er det kvinnenes sensajonsfinale på lørdag, også den med start kl 22.

Eurosport kan nesten skifte navn til Living History resten av helgen – for historie blir det uansett utfall i begge finaler.

Ruud er nå en Topp 10 spiller

Som om ikke tennis-entusiaster får i pose og sekk om dagen, snek det inn seg en gigantisk norsk prestasjon da Felix Auger-Aliassime tapte semifinalen; Casper Ruud er nå sikret å bli nummer 10 på mandagens ranking-oppdatering.

Norge har for første gang i historien en Topp 10 spiller – og en løpende kandidat til ATP sluttspillet – og det allerede tidlig i nordmannens karriere.

Det er deilig å være norsk tennisentusiast – i Norge!

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv