Casper Ruud står foran sin viktigste hardcourt sesong. Her fra Winston-Salem i 2019. Foto: Shutterstock.

Nå starter Ruuds nordamerikanske hardcourt-sesong

av | 8 august, 2021 - 18:16 | Casper Ruud, Internasjonalt

For første gang i karrieren skal Casper Ruud spille Canadian Open.

Canadian Open, tidligere kjent som Roger’s Cup og i år under sponsornavnet National Bank Open Presented by Rogers, er verdens nest eldste tennis-turnering etter Wimbledon.

Nummer 6 i Toronto

Turneringen er den første av de tre store nord-amerikanske hardcourt-turneringene på sensommeren, og blir etterfulgt av Cincinnati og US Open.

For første gang i karrieren skal Casper Ruud delta i Canada Open. Rangert som nummer 12 i verden, blir Ruud seedet nummer seks grunnet frafall – og får bye i første runde. Hans første kamp blir derfor ikke før tirsdag eller onsdag canadisk tid hvor han møter vinneren av Albert Ramos Vinolas og Marin Cilic.

Første seed er Daniil Medvedev som tapte 2019 finalen til andre seed Rafael Nadal. Kongen av grus re-debuterte på ATP kalenderen denne uken i Citi Open (Washington D.C), men røk ut i sin andre match mot sør-afrikanske Lloyd Harris (ATP 50).

Canadian Open i Toronto spilles på Aviva Centre. Foto: Wikipedia.

Hardcourt testen

Ruud har allerede hatt en drømme-sesong på grusen med bl.a to Masters semifinaler og fire ATP 250 titler hvorav tre-på-tre-uker, en bragd som sist ble gjennomført i 2011 av daværende verdensener Andy Murray.

Prestasjonene har skyvet nordmannen opp til 12. plass på verdensrankingen og en foreløpig 8.plass på Race To Torino, som er ATP sluttspill-mesterskapet reservert for de åtte beste på slutten av året.

Ruud har uttalt at Torino er et mål, noe som vil si at han er nødt til å gjennomføre sin beste hardcourt-sesong noensinne. Hans tidligere resultater blir raskt gruslagt dersom han ikke får fotfeste på hardcourten og sanker betydelig med poeng i de kommende stor-turneringene.

Fakta om Canadian Open

  • Verdens nest eldste tennis-turnering etter Wimbledon. Grunnlagt i 1881 (herrer) og 1892 (kvinner).
  • Masters event for herrer og kvinner.
  • ATP og WTA turneringene veksler mellom å spille i Montreal og Toronto. I år spiller Ruud & Co. i Toronto.
  • Regjerende mestre: Rafael Nadal og Bianca Andreescu.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv