Ruud navnet står nå omsider på vinnerlisten i Båstad sammen med bl.a Björn Borg og Rafael Nadal. Foto: Casper Ruud Facebook.

Revansjerte faren: Ruud vant Swedish Open

av | 18 juli, 2021 - 15:58 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo argentinske Federico Coria i finalen og vant sin tredje ATP tittel i karrieren - og andre for året.

Casper Ruud – Federico Coria: 2-0 (6-3, 6-3)

Nordmannen kom inn i turneringen som første seed og levde opp til forventningene. I søndagens finale var han den beste spilleren fra start til slutt, og brukte halvannen time på å slå den 29 år gamle argentineren Federico Coria, rangert nummer 77 i verden, i strake sett.

Dette har vært den beste uken i mitt liv, sa Ruud i seierstalen etter kampen.

Finalen fikk mye internasjonal oppmerksom da Casper Ruud hadde muligheten til å revansjere pappa Christian sitt finaletap i Båstad til brasilianske Fernando Meligeni i 1995.

Ruud Jr. adresserte dette i takketalen.

Ruud familien kan endelig hente trofeet hjem.

Casper Ruud vant tittelen som første seed på hjemmebane i Båstad. Til venstre pappa Christian, til høyre fysio og familievenn Marcel da Cruz. Foto: Casper Ruud Facebook.

Nordmannen fikk en kanonstart og ledet 4-0 før Coria fikk notert sitt første game ved å stjele et brudd tilbake fra Ruud. Det var ‘too little, too late’ og nordmannen servet til slutt in det første settet 6-3.

Sett nummer to lignet mye på det første. Ruud fikk et dobbelt-brudd og kunne serve inn tittelen på 5-2, men Coria overlevde tre matchballer og holdt seg levende på 3-5.

Istedenfor å legge større press på nordmannen med å backe opp breaket med å holde egen serve, jobbet Ruud seg frem til to nye matchballer, denne gang på motstander sin serve.

Til slutt satt den og Ruud kunne strekke armene i været. 26 år etter pappa Christian tapte Båstad finalen, ordnet sønnen opp og setter Ruud-navnet på vinnerlisten sammen med bl.a Bjön Borg, Mats Wilander og Rafael Nadal.

Rett til Sveits

Neste turnering for Ruud blir Swiss Open i Gstaad hvor han er tredje seedet og har bye i første runde igjen. Det betyr at han spiller første kamp først på onsdag eller torsdag.

Da møter han vinneren av Yannick Hanfmann og Denis Novak.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Semifinaleklar i Monte Carlo

Semifinaleklar i Monte Carlo

Casper Ruud slo Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte Carlo Masters – nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

Videre i Monaco

Videre i Monaco

Casper Ruud slo Hubert Hurkacz i tredje runde av Monte Carlo Masters – unngår Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv