Ruud navnet står nå omsider på vinnerlisten i Båstad sammen med bl.a Björn Borg og Rafael Nadal. Foto: Casper Ruud Facebook.

Revansjerte faren: Ruud vant Swedish Open

av | 18 juli, 2021 - 15:58 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo argentinske Federico Coria i finalen og vant sin tredje ATP tittel i karrieren - og andre for året.

Casper Ruud – Federico Coria: 2-0 (6-3, 6-3)

Nordmannen kom inn i turneringen som første seed og levde opp til forventningene. I søndagens finale var han den beste spilleren fra start til slutt, og brukte halvannen time på å slå den 29 år gamle argentineren Federico Coria, rangert nummer 77 i verden, i strake sett.

Dette har vært den beste uken i mitt liv, sa Ruud i seierstalen etter kampen.

Finalen fikk mye internasjonal oppmerksom da Casper Ruud hadde muligheten til å revansjere pappa Christian sitt finaletap i Båstad til brasilianske Fernando Meligeni i 1995.

Ruud Jr. adresserte dette i takketalen.

Ruud familien kan endelig hente trofeet hjem.

Casper Ruud vant tittelen som første seed på hjemmebane i Båstad. Til venstre pappa Christian, til høyre fysio og familievenn Marcel da Cruz. Foto: Casper Ruud Facebook.

Nordmannen fikk en kanonstart og ledet 4-0 før Coria fikk notert sitt første game ved å stjele et brudd tilbake fra Ruud. Det var ‘too little, too late’ og nordmannen servet til slutt in det første settet 6-3.

Sett nummer to lignet mye på det første. Ruud fikk et dobbelt-brudd og kunne serve inn tittelen på 5-2, men Coria overlevde tre matchballer og holdt seg levende på 3-5.

Istedenfor å legge større press på nordmannen med å backe opp breaket med å holde egen serve, jobbet Ruud seg frem til to nye matchballer, denne gang på motstander sin serve.

Til slutt satt den og Ruud kunne strekke armene i været. 26 år etter pappa Christian tapte Båstad finalen, ordnet sønnen opp og setter Ruud-navnet på vinnerlisten sammen med bl.a Bjön Borg, Mats Wilander og Rafael Nadal.

Rett til Sveits

Neste turnering for Ruud blir Swiss Open i Gstaad hvor han er tredje seedet og har bye i første runde igjen. Det betyr at han spiller første kamp først på onsdag eller torsdag.

Da møter han vinneren av Yannick Hanfmann og Denis Novak.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv