Marketa Vondrousova er i OL finalen etter å ha slått bl.a tre seedete spillere. Foto: Shutterstock.

OL: Kvinnefinalen og de fire siste herrer

av | 29 juli, 2021 - 23:07 | Internasjonalt

Tennis OL avgjøres i helgen.

Alle de største OL deltakerne på kvinnesiden forsvant jevnt og trutt ut av tablået i Tokyo. En av de aller største favorittene var hjemme-håpet Noami Osaka, megastjernen som ble den første tennisspilleren til å tenne åpningsflammen i et OL.

Men Osaka, den høyest betalte kvinnelige idrettsutøver i verden, sviktet vertsnasjonen og utløste en tsunami av sjokk da hun i tredje runde floppet ut av OL med 1-6, 4-6 mot tsjekkiske Marketa Vondrousova, nummer 42 i verden.

På torsdag ble kvinnenes semifinaler spilt. I den ene slo sveitsiske Belinda Bencic ut Elena Rybakina I den andre slo Marketa Vondrousova ut nok en Topp 10 spiller, denne gang fjerde seed Elina Svitolina.

OL finalen står dermed mellom Marketa Vondrousova (WTA 42) og Belinda Bencic (WTA 12).

Belinda Bencic fra Sveits er i OL-finalen. Foto: Shutterstock.

Herrer: Alt handler om Novak Djokovic

På herresiden er tablået redusert til de fire siste. Dette er semifinalene:

  • Novak Djokovic – Alexander Zverev
  • Karen Khachanov – Pablo Carreno Busta

Superfavoritt, nummer en i verden og vinner av 20 Grand Slams Novak Djokovic er nå to kamper unna å sikre sin første OL gullmedalje i singles.

Dersom Djokovic vinner OL, fullfører han en Career Golden Slam, som betyr at han har vunnet alle fire Grand Slam turneringen og et OL gull i singles i løpet av karrieren. Det samme har Rafael Nadal. Roger Federer fikk aldri OL-gullet i single, men har gull i doubles sammen med Stan Wavrinka.

Hundre ganger mer viktig enn en Career Golden, er muligheten et OL Gull betyr for å ta en Calender Golden Slam, noe ingen herre noensinne har gjort.

Fra legendene i den tidlige Open-æraen til Kongen av Grus og Maestroen fra Sveits – ingen har en Kalender Golden – Djokovic kan gjøre ‘Det Umulige’ den 12.september.

Men først må han vinne OL.

Merk: En Calender Golden Slam betyr å vinne alle fire Grand Slams og et OL gull i singles i løpet av et kalender år. Djokovic vant Australian Open, Roland Garros og Wimbledon. Nå er han to kamper unna OL gullet. Den 30. august starter US Open. Det kan skje.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv