Ulrikke Eikeri og Valentini Grammatikopoulou har blitt et suksessfullt doubles-par på både ITF og WTA nivå. Foto: Privat.

Eikeri i sin første WTA finale

av | 17 juli, 2021 - 19:29 | Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

Ulrikke Eikeri og hennes greske makker Valentini Grammatikopoulou vant semifinalen i WTA 250 grus-turneringen Lausanne Ladies Open.

Ulrikke Eikeri/Valentini Grammatikopoulou – Eri Hozumi/Shuai Zhang: 2-0 (7-6(3), 6-2)

Nordstrand-spillerens gode sommer fortsetter og lørdag ettermiddag nådde Ulrikke Eikeri en ny milepæl i karrieren: en WTA finale i doubles.

Sammen med sin greske makker Valentini Grammatikopoulou slo de det tresje seeda makkerparet Eri Hozumi/Shuai Zhang 2-0 i Lausanne Ladies Open i Sveits, kategorisert som en WTA 250 på kvinne-touren.

Ulrikke Eikeri (t.h) og Valentini Grammatikopoulou i oppvarming før lørdagens semifinale. Foto: Privat.

Best som underdogs

Det norsk-greske makkerparet spolerte først en sjanse til å serve inn det første settet, men hentet seg inn igjen da det skulle avgjøres på tiebreak.

I det andre settet var Eikeri/Grammatikopoulou best og brøt motstanderne tre ganger hvor det siste resulterte i Game – Set – Match for Norges beste kvinnelige tennis-spiler, i singles som i doubles.

Møter hjemmehåp i finalen

Like etter at finale-billetten var sikret lå Eikeri an til å bli minimum nummer 117 i verden på mandagens rankingoppdatering. Det vil i så fall si at hun er garantert ny bestenotering, da forrige var 118 og stammer fra september 2019.

I søndagens finale venter det sveitsiske makkerparet Simona Waltert og Susan Bandecchi. De er useedet og har en doubles-ranking på 400 og 500 tallet og vil være underdogs, men har hjemmepublikum i ryggen.

OBS! Ingen norske tv kanaler eller streamingtjenester har rettigheter til WTA, men søndagens finale kan sees på den enkle, men rimelige web-baserte streamingtjenesten WTA TV.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv