Her har den australske verdenseneren nettopp sikret tittelen i den mest prestisjetunge tittelen på touren. Foto: Eurosport.

Barty vant Wimbledon

av | 10 juli, 2021 - 17:41 | Internasjonalt, Wimbledon

Verdensener Ashleigh Barty slo Karolina Pliskova 2-1 i finalen.

Ashleigh Barty – Karolina Pliskova: 2-1 (6-3, (4)6-7, 6-3)

Lørdagens Wimbledon-finale så ut til å bli en lynrask affære da verdensener og storfavoritt Ashleigh Barty fra Australia vant de 14 første poengene og ledet 3-0 over tsjekkiske Karolina Pliskova etter fem minutt.

Det lå an til å en pinlig forestilling fra underholdningsleverandøren All England Lawn Tennis & Croquet Club, som blant flere kjendiser kunne skilte med det britiske kronprinsparet i The Royal Box og norgesvennen Tom Cruise.

På Centre Court var det mindre Ethan Hunt action å spore – før Pliskova fikk summet seg og meldte seg på i kampen med et blankt servebrudd fra intet.

Den 1.87 høye kvinnen slet likevel med å holde følge med verdenseneren og kunne lite gjøre for å redde det første settet etter en brutal start.

Ashleigh Barty og Karolina Pliskova leverte to timer med topp underholdning til bl.a Tom Cruise på tribunen i Wimbledon på lørdag. Foto: Eurosport.

Første sjanse

Det andre settet ble jevnt og spennende. To ganger kom Pliskova tilbake fra servebrudd, en av dem da Barty fikk sjansen til å serve inn tittelen på 6-5. Istedet ble det tiebreak hvor Pliskova spilte best og vant 7-4 etter flere dramatiske poeng til glede for publikum og TV seere verden over.

Fem minutter inn i kampen så det ut som Mission Impossible for Pliskova, nå var det 1-1 og momentet fordel henne. Ethan Hunt smilte på tribunen.

Andre sjanse

Det tredje settet startet som det første. servebrudd og 3-0 til Barty. Det kom ingen flere breakballer og Barty fikk dermed en ny sjanse til å serve inn seieren – og verdenseneren gjorde denne gang ingen feil og vant sitt første Wimbledon trofe, som er hennes andre Grand Slam tittel i karrieren etter at hun vant French Open i 2019.

Karolina Pliskova var i sin andre Grand Slam finale etter hun i 2016 tapte US Open finalen til Angelique Kerber.

Ingen munnbind og fysisk kontakt, er nå normen igjen. Foto: Eurosport.

Historisk

Ashleigh Barty blir den tredje australske kvinne i historien til å vinne Wimbledon i singles og den første siden 1980 da Evonne Goolagong vant tittelen for andre og siste gang i karrieren.

cA$hleigh Barty

Barty får med seg rundt 20 millioner kroner for seieren, noe som er en reduksjon på nærmere 28% fra 2019. Det har nok liten betydning for verdenseneren som i 2019 også vant WTA Finals, som da ble den største premiepotten i tennishistorien på rundt 40 millioner kroner.

Evonne Goolagong. Foto: Wikipedia.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv